Eigen Huis & Tuin

3 tips om zwart mooi terug te laten komen in jouw keuken

08 maart 2021 07:04

Zwart is hot! Je ziet steeds vaker keukens die van top tot teen zwart zijn. Ben jij nou ook gek op deze kleur maar vind je een volledig zwarte keuken net iets te veel van het goede? Geen probleem! Wij spraken styliste Denise van de Berg over hoe je deze kleur subtiel laat terugkomen in jouw keuken. De beste tips hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Een kleine keuken

Heb je een wat kleinere keuken maar wil je wel graag de zwarte kleur laten terugkomen? Dan geldt meestal: less is more! Donkere kleuren laten een ruimte vaak kleiner lijken en dus is het slim om alleen te werken met accenten. Denise raadt aan om bijvoorbeeld een zwarte kraan en zwarte handgreepjes terug te laten komen in de keuken. “Vergeet ook de accessoires niet: een mooie zwarte pot met pluimen, of zwart bestek in een pot staat supergaaf!”

2. Een kookeiland

Is de keuken jouw favoriete plek en sta jij regelmatig te bakken en braden? Dan is een kookeiland een must! Een kookeiland biedt daarnaast ook de perfecte mogelijkheid om de zwarte kleur in je keuken terug te laten komen.

Wanneer je de rest van de keuken neutraal houdt, maak je met een zwart kookeiland echt een statement! “Kies je ervoor om het eiland zwart te maken, maar wil je de kasten in een andere kleur, zoals hout of wit? Zorg dan wel dat alle aanrechtbladen hetzelfde blijven, op die manier blijft het één mooi geheel!"

3. Een likje verf

De hele keuken zwart verven kan best spannend zijn en is ook niet altijd nodig. Je kunt er ook voor kiezen om één muurtje zwart te verven, zo creëer je een mooi contrast maar kun je ook zo weer terug. Volgens Denise is de muur achter het fornuis hiervoor super geschikt! “Kies overigens niet voor diepzwart maar ga voor een zachtere variant zoals Soft Black van Farrow & Ball, dit maakt de ruimte net wat minder hard.”  

Ook kun je volgens Denise de zwarte kleur terug laten komen door middel van tegels. “Een wand met zwarte visgraat staat super chic!” Ook de vensterbank of de kozijnen komen vaak geweldig uit in een donker kleurtje. Door niet gelijk helemaal zwart te gaan kun je rustig wennen aan de stijl en kun je altijd de kwast er weer bij pakken!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Keuken schilderen? 5 dingen om rekening mee te houden

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore