Liefde voor je huis

Woon jij klein? 7 redenen waarom dat eigenlijk heel fijn is!

20 september 2021 12:02

Woon jij in een klein huis? Bof jij even! Het klinkt misschien gek, maar het hebben van een klein huis heeft meer voordelen dan je denkt!

We willen vaak het liefst zo groot mogelijk wonen en ons huis zo inrichten dat het nóg ruimer lijkt. Maar wist je dat het eigenlijk ook ontzettend veel voordelen heeft om klein te wonen? We leggen je uit waarom: 

1. Minder en goedkopere meubels

Als je een groot huis hebt, moet je natuurlijk ook meer ruimte opvullen. Kortom: je hebt niet alleen meer meubels nodig, maar ook zijn de meubels vaak nog eens veel duurder omdat ze hoogstwaarschijnlijk groter zijn. 

2. Het kost minder tijd en moeite om het schoon te houden

Een van onze favoriete voordelen van het wonen in een klein huis: minder schoonmaakwerk! Want bijna niemand, behalve Marja Middeldorp, staat te trappelen om op z’n vrije dag schoon te maken. Want hoe kleiner het huis, hoe minder kamers om te stoffen, minder vloeren om te stofzuigen en te dweilen én minder ramen om te lappen! 

3. Minder woonlasten

Niet alleen je verbruikskosten zijn een stuk lager, ook je woonlasten (je hypotheeklasten of je maandelijkse huur) zijn hoogstwaarschijnlijk een stuk lager dan bij een groot huis, uiteraard afhankelijk van de woonplaats. 

4. Je verbruikt minder energie

Een leuk voordeel voor je portemonnee: een klein huis is goedkoper in gebruik! Je gebruikt niet alleen minder stroom (want minder spullen en hoogstwaarschijnlijk minder lampen), maar je huisje is ook nog eens veel sneller en makkelijker opgewarmd. Dit scheelt natuurlijk enorm in je maandelijkse lasten! 

5. Je verzamelt minder spullen

Er zijn vast genoeg mensen die zich hier niks van aantrekken, maar over het algemeen betekent een klein huis dat je ook minder spullen kunt bewaren. Er is in een klein huis nou eenmaal geen ruimte voor je verzamelwoede, dus waarschijnlijk ben je heel goed in ‘ontspullen’. 

6. Je bent minder snel je spullen kwijt

Ben jij van nature al snel van alles kwijt? Wacht maar tot je in een groot huis woont, dan heb je alleen maar nóg meer ruimte om je spullen in kwijt te raken! Als je kleiner woont hoef je in ieder geval op minder plekken te zoeken. Maar het best kun je alles natuurlijk gewoon op een vaste plek opruimen. Tips nodig? Lees dan hier verder! 

7. Kleine huisjes zijn knusser

Natuurlijk kun je een groot huis ook gezellig en knus inrichten, maar bij kleine huisjes gaat dat nou eenmaal net even makkelijker. Kleine huisjes zijn nou eenmaal gewoon al heel snel knus! 

Fotocredits

Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore