Ga naar de inhoud
RTL Wonen

3 tips om te voorkomen dat je roestvrijstalen gootsteen vies en dof wordt

Beeld © Unsplash

Heb jij een RVS gootsteen? Dan wil je natuurlijk ook dat je roestvrijstalen spoelbak ook mooi blijft glimmen en dat je niet om de paar weken flink moet boenen om de doffe vlekken er uit te krijgen. Maar wist je dat de meeste vlekken heel makkelijk te voorkomen zijn?

Eerder gaven we je al een aantal handige tips om je vieze en doffe RVS gootsteen weer gemakkelijk schoon te maken en te laten blinken. Maar… hoe afgezaagd het ook klinkt, het is wel waar: voorkomen is beter dan genezen! Dus is je gootsteen na het uitvoeren van onze tips weer helemaal schoon? Houd het dan ook schoon en voorkom dat ‘ie weer zo vies wordt! Hoe? Door het volgende wel of juist niet te doen:

1. Dagelijkse mini-schoonmaakronde

Als je je roestvrijstalen gootsteen echt mooi schoon wil houden, dan is het aan te raden om je spoelbak elke dag even schoon te maken. Dit hoeft geen flinke boenbeurt te zijn, maar vaak is het al voldoende om elke dag even met een sopje de etensresten te verwijderen en het RVS oppervlak schoon te poetsen. 

2. Vieze vaat niet in de gootsteen

Het is zo verleidelijk om de vuile vaat maar gewoon in de gootsteen te zetten (zodat het minder opvalt), totdat het schoongemaakt wordt. Toch kun je dit maar beter niet doen. Door alle etens- en drankresten ontstaan er vlekken en doffe plekken die op den duur in het RVS kunnen trekken. Een lelijk gezicht én veel poetswerk! Daarom kun je het maar beter meteen afwassen of meteen in de vaatwasser zetten. 

3. Vaatdoekje niet in de gootsteen

Net als je vaat, is het ook niet verstandig om je vieze vaatdoekje in de gootsteen te laten liggen. Deze zit namelijk vol met bacteriën, vocht en etensresten. Dit heeft uiteindelijk hetzelfde effect als de vieze vaat in je gootsteen. Niet meer doen dus. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: