Ga naar de inhoud
Huishouden

Met deze 5 tips scoor je de beste deals op Marktplaats

Ben je op zoek naar nieuwe meubels of andere vintage parels voor in je interieur? Grote kans dat je ze vindt via Marktplaats! Maar soms is het nog best lastig om dan een goede deal te sluiten waar zowel jij als de verkoper blij van wordt. Daarom geven wij je wat handige tips, zodat je gemakkelijk de beste deals sluit!

1. Bepaal je budget

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste bij het onderhandelen op Marktplaats. Wanneer je voor jezelf van tevoren al bepaalt wat jouw budget is, zal je ook niet snel hoger gaan bieden dan je er eigenlijk voor over hebt. Zo kun je op tijd stoppen met bieden. Wil de verkoper er meer geld voor hebben? Dan moet je helaas toch op zoek naar een andere verkoper!

2. Bied realistisch

Zie je op Marktplaats een stoel staan die nieuw €250 waard is, doe er dan geen bod op van €50. Dit is een zinloos bod en alleen maar vervelend voor de verkoper. Je kunt het beste een bedrag bieden dat tenminste 50% van de verkoopprijs bedraagt. Zo beledig je de verkoper niet en kun je in gesprek blijven over de prijs. Kun je het product niet echt terugvinden op een andere site, zoals echte vintage spullen? Dan is dit natuurlijk wat lastiger. Je zou wel met je kennis over een product de prijs verder naar beneden kunnen praten. Weet jij bijvoorbeeld dat dat ene kastje echt antiek is maar dat er wel heel veel van zijn gemaakt? Gebruik dit argument dan om het voor een lagere prijs te mogen overnemen!

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Probeer af te dingen

Afdingen hoort natuurlijk bij het onderhandelen, maar je moet het wel op de juiste manier doen. Het kan namelijk best vervelend voor de verkoper zijn als jij continu blijft afdingen. Maar soms zijn er wel echt goede redenen om het wel te doen. Wanneer je bijvoorbeeld bij een verkoper komt en je ziet dat het product schade heeft, zou je wel wat kunnen zeggen over de prijs.

4. Bied een specifiek bedrag

Het klinkt misschien gek, maar je kunt het beste geen rond bedrag kiezen. Dus zeg bijvoorbeeld niet €70, maar €73,26. Uit onderzoek blijkt dat het brein van de verkoper dan gelooft dat er een redenatie achter het bod zit. Terwijl als je een rond bedrag zoals €70 had genoemd je een signaal afgeeft dat €75 ook mogelijk is. 

5. Vertel wat je het waard vindt 

Wat ook goed werkt is in plaats van te zeggen: ‘ik bied’, zeggen: ’ik vind het dit waard’. Een ander kan nooit reageren met: dat vind jij het niet waard, het is immers een mening.  

Denk er dus wel goed over na wanneer je op een product gaat bieden, want wie weet kan je het veel goedkoper krijgen dan je denkt! 

Dit is een artikel van