Binnenkijken bij

Buitenkijker: de inspirerende Japanse tuin van Lia en Frans

22 februari 2021 12:59 Aangepast: 25 maart 2021 14:17

Tom ging vorig jaar langs bij de Japanse tuin van Lia en Frans. Het stel is 30 jaar geleden samen in Japan geweest en hier keken zij hun ogen uit. Ze vonden het land een geweldige bron van inspiratie en hebben de Japanse sfeer ook proberen terug te laten komen in hun eigen tuin. De tuin is prachtig en weerspiegelt de schoonheid van Japan!

Japande Esdoorns

Vanuit het huis heb je een mooi uitzicht op de tuin, hier is de Japanse stijl al goed zichtbaar. Bij het raam hangen schermen van rijstpapier die Lia en Frans zelf hebben gemaakt. Deze schermen zijn typisch Japans en worden opgehangen om gebieden af te kaderen. Zo kun je van de tuin genieten zonder storende omgevingselementen, zoals de buren of andere huizen. In de tuin staan ook typisch Japanse bomen die hier op een “spannende” manier terecht zijn gekomen. De zaailingen hiervan heeft het stel namelijk stiekem mee gesmokkeld uit de bossen van Japan! De zaadjes van de Esdoorn hebben ze geplant in eigen tuin en de bomen zijn inmiddels uitgegroeid tot prachtige, grote Esdoorns.

Regels en richtlijnen Japanse tuin

De Japanse tuin staat er bekend om dat deze volgens regels en richtlijnen wordt ingericht. Lia en haar man hebben zich hierdoor laten inspireren maar niet alles volgens de precieze regels gedaan. Ze hebben zoveel mogelijk Japanse kenmerken terug laten komen in de tuin. De Japanse stijl en dus ook die van tuinen kenmerkt zich door de kunst van het weglaten. Ook wordt er uitgegaan van organische vormen en zijn er een aantal basisregels voor het creëren van deze tuinstijl. Zo komen er veel combinaties van driehoeken terug bij de planten en stenen en zijn er mooie waterelementen aanwezig in de tuin. 

Een fijn achterterras

Het stel heeft overwogen om een echt theehuisje voor de theeceremonie aan te leggen maar hiervoor was helaas geen plek. Wel heeft de tuin een heerlijk terras met overkapping, de ultieme plek om een lekker kopje Nederlandse groene thee te drinken!

Fotocredits:

Headerfoto: Lia & Frans
Foto 1: Eigen Huis & Tuin
Foto 2: Lia & Frans
Foto 3: Eigen Huis & Tuin
Foto 4: Lia & Frans
Foto 5: Lia & Frans
Foto 6: Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore