Ga naar de inhoud
Badkamer inspiratie

3 tips voor het kiezen van de juiste badkamertegels

Als je opzoek gaat naar badkamertegels zal je er waarschijnlijk al snel achter komen dat er ontzettend veel keuze is. Superfijn maar soms ook best lastig. Daarom zetten wij 3 handige tips voor je op rijtje die je helpen bij het kiezen van de juiste badkamertegels!

1. De juiste kleur

Voor je de tegels kunt gaan uitzoeken is het belangrijk dat je bedenkt welke kleur of kleuren je in de badkamer wilt. Heb je een kleine badkamer en wil je deze groter laten lijken? Kies dan voor een lichte vloer, zo creëer je optisch meer ruimte. Stem de tegels goed af bij de rest van de kleuren in de badkamer. Als je kiest voor tegels met print is het mooi om de rest van de badkamer wat rustiger te houden qua kleur. Neem bijvoorbeeld een lichte en een donkere tint van een kleur die terugkomt in de print en gebruik deze voor de verf of voor de effen tegels in de badkamer.

2. Omgaan met ruimte

Tegels kunnen in een ruimte optisch een groot verschil maken. Glanzende tegels laten de ruimte groter lijken door de weerkaatsing van de glans. Maar tegelijkertijd kan de weerkaatsing van de tegels de badkamer ook drukker maken, denk hier dus goed over na.  

Wil je de badkamer breder laten lijken? Plaats de tegels dan liggend, zo lijkt de ruimte breder. Als je de hoogte in de badkamer wilt accentueren kun je de tegels beter in de lengte plaatsen. Grote tegels benadrukken de oppervlak en geven een ruimtelijk gevoel in een grote badkamer. Bij een wat kleinere badkamer kun je met kleine tegels juist meer accent leggen en komen subtiele tegels vaak supermooi uit.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Materiaal

Er zijn ontzettend veel soorten materialen waar je uit kunt kiezen voor je badkamertegels. Tegels van natuursteen zijn prachtig maar hiervoor moet je meestal wat dieper in de buidel tasten. Mozaïektegels en keramische tegels staan ook geweldig in de badkamer en zijn vaak een stuk betaalbaarder. De keramische tegels worden steeds populairder omdat het materiaal sterk is en de tegels lekker lang mee gaan. Daarnaast zijn de tegels ook nog eens makkelijk schoon te krijgen, een leuke bijkomstigheid!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: