Huishouden

Beslagen autoruiten? 3 tips om dit te voorkomen!

02 februari 2021 21:01
Beeld © Unsplash

Met het koude en natte weer komt het aardig vaak voor dat de ramen in je auto beslaan. Dit is natuurlijk niet heel veilig, dus je moet hier zeker de weg niet mee op gaan! Wij zetten de drie beste tips om dit te voorkomen voor je op een rijtje.

1. Houd de bekleding droog

Wanneer jij door een regenbuitje gelopen hebt, is je jas waarschijnlijk lekker nat. Je stapt zo snel mogelijk je auto in, om zelf te kunnen schuilen. Helaas is dit niet het beste voor de vochtigheidsgraad in je auto, want al deze nattigheid gaat lekker in de stoelbekleding zitten. Wanneer de auto opwarmt, moet dit vocht ergens heen dus beslaan je ruiten. Zorg dus dat je de binnenkant zo droog mogelijk houdt, door je jas bijvoorbeeld in de kofferbak te leggen.

2. Ventileer je auto

Een slecht geventileerde auto bevat veel vocht. Zorg dat je niet de lucht in de auto laat rondcirculeren, want hierdoor laat je de vochtige lucht geen ruimte maken voor droge lucht. Het is dus belangrijk dat alle ventilatieroosters open staan en deze ook goed schoon zijn. Wanneer je merkt dat er vocht in de auto is, kun je de verwarming aanzetten waardoor het vocht verdampt. Hierna kun je kort de ramen open zetten, zodat de vochtige lucht uit de auto verdwijnt.

3. Houd de buitenkant schoon

Wanneer je door een flinke regenbui rijdt, moet het water dat op de auto belandt afgevoerd worden. Het is dus heel belangrijk dat deze afvoerkanalen niet verstopt raken. Dit kan namelijk best snel gebeuren wanneer er veel zand, vuil of bladeren in komen te zitten. Probeer dus eens in de maand de afvoerkanalen te checken en met een borstel schoon te vegen. Je kunt testen of ze goed werken door wat water eroverheen te gieten en te checken of het water netjes wegstroomt of binnendringt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore