Binnenkijken bij

Buitenkijker: de tropische jungletuin van Corrine

22 maart 2021 11:47 Aangepast: 30 maart 2021 09:24

Tom ging vorig jaar langs bij Corrine in Maarssen. Zij woont hier samen met haar man in een doorsnee jaren 70-woning. Maar haar tuin? Die is alles behalve doorsnee. Achter het huis schuilt namelijk een tropisch verrassing van 300 vierkante meter. Corrine en haar man zijn gek op verre reizen naar de tropen en dat zie je zowel binnen als buiten terug!

Reizen als inspiratie

Het stel woont al bijna tien jaar in het huis en de tuin ligt er al acht jaar zo mooi bij. Toen ze er kwamen wonen was de tuin 40 jaar oud en compleet verwaarloosd. Er moest dus heel wat gebeuren! Samen met haar man ging ze aan de slag met het maken van ontwerpen. Ze wilde de inspiratie die ze hebben opgedaan tijdens hun reizen graag laten terugkomen in de tuin en dat is zeker gelukt. Corrine en haar man hebben de hele tuin zelf ontworpen en aangelegd, van de terrassen tot aan de decoratie!

Palmen

De tuin staat vol met prachtige palmen. In totaal zijn het er meer dan twintig, waarvan er eentje al twintig jaar oud is! Deze palm is mee verhuisd en staat nu prachtig in de tuin te shinen. Daarnaast is Corrine gek op Fatsia’s, in de tuin heeft ze alle soorten en maten staan. De fatsia is volgens Corrine een ondergewaardeerd plant die niet alleen als kamerplant mooi staat maar ook in de tuin geweldig groeit.

Gek op Fatsia's

In de tuin staat onder andere de Fatsia japonica, ook wel de vingerplant, die wel 2,5 meter hoog is. De Fatsia japonica staat hier nu ongeveer zes jaar en groeit supergoed. Wanneer het vriest hoeven de bladeren van deze plant niet afgedekt te worden want de bladeren gaan tijdens de vorst hangen. Zodra de vorst voorbij is komen de bladeren weer overeind en staat de plant er weer prachtig bij. Naast de Fatsia japonica staan ook de Aurea variegate, de Fatsia polycarpa en de Fatsia spider web in de tuin van Corrine. Een echte fan dus!

Een tropisch paradijs

Ook in de winter blijft de tuin mooi groen en daarom heeft Corrine de groene kleur overal in de tuin terug laten komen. Hierdoor voelt de tuin echt Aziatisch aan en komt de tropische sfeer duidelijk naar voren. De volgende tropische reis van Corrine en haar man staat al op de planning, deze keer gaan zij naar Flores in Indonesië. Tot die tijd kunnen Corrine en haar man gelukkig elke dag genieten in hun eigen tropische jungletuin!

Fotocredits:

Corrine Ponsen-Gooijertencorrine & Corrine_ponsen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore