Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Vet bovenop de keukenkastjes? Met deze tips voorkom je het!

Ben je van plan je keuken eens een goede schoonmaakbeurt te geven? Dan zal je vast opmerken het blad bovenop de keukenkastjes vaak het viest is van alles! Dit komt doordat er met koken veel vet op terecht komt en helaas is dat ook niet makkelijk schoon te krijgen. Daarom geven wij je wat tips om het te voorkomen!

Papier of huishoudfolie

Wanneer je geen afzuiger hebt, zal je dit probleem al helemaal herkennen. Al het vettigheid van het koken komt op de kastjes terecht en om het nou elke dag schoon te maken is een behoorlijke klus waar je niet op zit te wachten. Daarom kun je het beste een stuk krant of gewoon papier op de kastjes neerleggen. Op deze manier komt het vet daarop terecht en kun je het papier regelmatig vervangen. Daarnaast zou je het ook met huishoudfolie kunnen doen, dat werkt ook goed! Tip: Zorg ervoor dat het papier of de huishoudfolie niet zichtbaar is, zodat je keuken er wel netjes uit blijft zien.

Onverdunde wasverzachter

Je zou vet op de keukenkastjes ook makkelijk kunnen voorkomen met wat onverdunde wasverzachter. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar als je dit bovenop de kastjes smeert met een doekje of een keukenpapiertje, kan je het vet er daarna heel makkelijk afhalen! Je kunt met wasverzachter ook meerdere delen van de keuken schoonmaken, zoals de tegels.

Zo reinig je het!

Zijn de kastjes wel vies geworden, omdat je er nog niet aan had gedacht het te voorkomen? Daar is gelukkig nog wel een oplossing voor! Een emmer met warm water met daarin wat soda doet ook wonderen. Maak de kastjes goed schoon met een doekje en probeer het in het vervolg te voorkomen met een van de bovenstaande tips!

Fotocredits:

Headerfoto: Jason Briscoe

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: