Binnenkijken bij

Buitenkijker: een kijkje in de romantische cottage tuin van Geke

15 maart 2021 06:12 Aangepast: 25 maart 2021 14:15

Tom is in het Overijsselse Sint Jansklooster. Aan de rand van een prachtig natuurgebied ligt de romantische cottage tuin van Geke. In 2014 hebben ze de tuin flink verbouwd en is deze omgetoverd tot een ware bloemenzee. De tuin is ontzettend kleurrijk en neemt je mee terug in de tijd!

Woonplek

Al 36 jaar woont Geke op deze plek. Als eerst hebben zij de schuur gebouwd en hier hebben zij zelf eerst vijf jaar in gewoond. Daarna zijn zij de woning gaan bouwen en in de loop van de tijd hebben ze het stuk grond omgetoverd tot een prachtige tuin.

Een kleurrijke tuin

De borders in de tuin zijn prachtig gekleurd. Geke probeert in haar tuin  veel met de verschillende kleuren te werken. De meeste planten laat zij uitzaaien maar als de kleur echt niet tussen de rest past dan haalt zij deze weg. Zo heeft elke plek in de tuin een eigen kleurbeleving!

Een mooie en handige muur

In de tuin staat een grote muur die helemaal rondloopt. Stukje bij beetje hebben ze deze muur opgebouwd totdat deze helemaal rondliep. De muur bestaat uit rechte en krommen stenen. Sommige stenen zijn krom omdat deze vroeger te dicht bij het vuur gelegen hebben. De kromme stenen geven de muur een mooie oude uitstraling!

De rechte stenen heeft Geke voor de paadjes gebruikt, de stenen en de paadjes kaatsen veel warmte af, dit is weer goed voor de planten die bij de muur groeien. De muur staat dus niet alleen prachtig maar creëert dus ook nog eens een goed klimaat voor de planten!

De kruidentuin

Geke heeft daarnaast een fijne kruidentuin. Hier staan onder andere vele soorten salie en fruitbomen. In de tuin zijn veel slakken te vinden, gelukkig heeft Geke veel Hedera op de muur waar vogels zich kunnen nestelen. Ook heeft zij veel bakken in de tuin staan waar de slakken niet in kunnen komen, zo raken de bloemen en planten niet beschadigd.

De groentetuin

De groentetuin van Geke is ruim en ziet er van een afstand misschien wat wild uit. Dit is echter niet het geval, want ook hier heeft Geke een duidelijke structuur. Er staan gewassen in alle soorten en maten en alles in de tuin is eetbaar. De groentetuin ziet er prachtig uit en staat vol heerlijke groente- en fruitsoorten. De tuin van Geke heeft dus eigenlijk alles waar een echte tuinliefhebber van droomt en is een geweldige bron van inspiratie!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore