Ga naar de inhoud
RTL Wonen

4 veelgemaakte fouten bij het kiezen van een boxspring

Boxsprings zijn enorm geliefd in de beddenwereld. Logisch want ze liggen heerlijk, mits je de juiste boxspring kiest natuurlijk. Het is namelijk wel ontzettend belangrijk dat je een boxspring koopt die bij jou past...

Fout 1: Alleen op uiterlijk afgaan

Natuurlijk is het superbelangrijk dat je nieuwe boxspring mooi staat in je slaapkamer. Maar vergeet niet dat je het grootste deel van de tijd je ogen dicht hebt en dus niets ziet van je bed. Comfortabel liggen en een goede nacht maken is dan veel belangrijker, dit staat dus voorop!

Fout 2: Geen lichaamsprofiel meting maken

Een bed moet ondersteuning bieden en ervoor zorgen dat je in de juiste houding slaapt. Ieder lichaam is anders en daarom is het ook belangrijk dat je weet welke boxspring het best bij jouw lichaam past. Om hierachter te komen kun je een meting doen die aangeeft welke boxspring het beste aansluit op jouw lichaam.

Fout 3: Een boxspring kiezen om het merk

Natuurlijk kan het zo zijn dat een bekend merk voor jou de juiste boxspring heeft, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Elk merk is gespecialiseerd in bepaalde aspecten en dus kun je het best kijken welke merkspecialisatie aansluit bij jouw behoeftes. Je lichaam bepaalt dus eigenlijk welk merk er bij je past en niet de merknaam of de bekendheid van een merk.

4. Een boxspring kiezen waar je eerder een paar nachten op geslapen hebt

Heb jij tijdens je vakantie heerlijk geslapen op een boxspring? Superfijn! Maar dit betekent niet dat dit bed ook op lange termijn geschikt is voor jou. Je lichaam heeft gemiddeld 8 weken nodig om te beoordelen of een bed goed en fijn ligt. Kies dus niet meteen voor een bed waar je een paar nachten op hebt geslapen, maar zoek een bed dat past bij jouw lichaam. Op die manier weet je zeker dat je er geen dagen, maar jaren fijne nachten aan beleeft!

  Niks
  Elke week nieuwe tips en inspiratie!
  Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

  Fotocredits

  Headerfoto: Monica Silvestre-Pexels

  Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: