Ga naar de inhoud
Doe het zelf

DIY: Zo maak je de stoere 'latjesmuur' van Thomas!

Thomas maakte ooit een te gekke 'latjesmuur', simpelweg door eikenhouten latjes te bevestigen op de muur. Wij leggen je uit hoe je dit zelf maakt!

De latjesmuur zie je steeds vaker. Het is alweer een poosje geleden, maar Thomas maakte de inmiddels populaire latjesmuur ooit in een aflevering van Eigen Huis & Tuin. Hoe hij dit maakte? Dat bleek een van de meest gestelde vragen ooit! 

Daarom leggen we je hieronder stap voor stap uit hoe je dit zelf aanpakt!

 Benodigdheden:

  • Eikenhouten latjes van gelijke lengte: 2 cm x 1 of 1,5 cm x de hoogte van de muur (dit is afhankelijk per huis)

Let op: De hoeveelheid is afhankelijk van de breedte van je muur. Wanneer je muur bijvoorbeeld 2 meter breed is, dan heb je in totaal 1 meter (dus 100 cm) aan latjes nodig in de breedte, omdat er tussen elk latje 2 cm ruimte zit. De hoeveelheid bereken je dan zo: 100:2 = 50 latjes.

  • Tacker / nietpistool en nietjes
  • MDF plaat ter grootte van de muur
  • Verf
  • Boormachine
  • Schroeven

Stap 1

Bevestig een MDF-plaat tegen de gehele muur door ‘m vast te schroeven. 

Stap 2

Verf de MDF-plaat in de kleur die je mooi vindt. Thomas kiest in dit geval voor de kleur wit (RAL 9010), zodat dit mooi afsteekt met de warme kleur van het hout. Uiteraard kun je ook kiezen voor een donkere kleur zoals donkerblauw of zwart, maar ook een lichte pastelkleur kan erg mooi zijn in combinatie met hout. Net wat je zelf mooi vindt! 

Stap 3

Bevestig de latten met een tacker (een soort schietpistool met spijkertjes) tegen de MDF-plaat. Per lat schiet je van boven naar beneden ongeveer zes nietjes erin, zodat de lat goed vast komt te zitten. De afstand tussen de latjes is net zo breed als de latjes zelf breed zijn, dus zorg dat er tussen elk latje een afstand van 2 cm is. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Wanneer je alle latjes tegen de MDF-plaat hebt bevestigd krijg je een te gek resultaat. Succes! 

Fotografie

Sonja Velda

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: