Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Waarom je wasverzachter beter kunt vervangen door azijn

Wasverzachter laat je kleding heerlijk ruiken én zacht aanvoelen. En toch is dit niet altijd even slim om te doen. Daarvoor in de plaats kun je beter azijn gebruiken bij het draaien van je wasjes. Hoe dat zit lees je hier!

Dat je beter niet bij elke was wasverzachter moet toevoegen wist je misschien wel. Niet? Lees hier waarom! Maar wist je ook dat je veel beter schoonmaakazijn of natuurazijn kunt gebruiken bij het draaien van je wasjes? 

Het beschermen van je kleding

Wasjes draaien met azijn als wasverzachter heeft meerdere voordelen voor je kleding. Het wordt minder statisch, verwijdert zeepresten die voor irritatie kunnen zorgen en beschermt de kleuren van je kledingstukken.

Allemaal leuk en aardig, maar azijn stinkt toch vreselijk? Geen zorgen! Je ruikt namelijk geen azijngeur wanneer je kleding droog is én het verwijdert ook zweetluchtjes en vlekken. Daarnaast is wasverzachter ook niet goed voor elke soort kleding, dus kun je dit beter niet meer gebruiken. Ben je al overtuigd?

Het ontkalken van je machine

Buiten het feit dat het beter is voor je kleding, is het ook geweldig voor je wasmachine! Deze wordt zo namelijk direct ontkalkt wanneer je vaker azijn toevoegt aan je was. Je kunt de azijn (een scheutje is voldoende) in hetzelfde vakje schenken als dat je normaal met de wasverzachter doet.  Dit zorgt voor minder kalkaanslag en dus gaat je machine veel langer mee! Doordat azijn een natuurproduct is, is het ook nog eens minder schadelijk voor het milieu.

Naast al deze goede redenen, is het ook nog eens een stuk voordeliger dan wasverzachter. Een liter azijn kost ongeveer 35 cent, terwijl wasverzachter bijna niet goedkoper te vinden is dan een euro! Reken uit die winst!

Fotocredits

Headerfoto: Andy Fitzsimon - Unsplash

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: