Ga naar de inhoud
RTL Wonen

5 dingen die je beter niet schoon kunt maken met keukenpapier

Hoe makkelijk is het om iets even schoon te maken met een stuk keukenpapier? Toch kun je dat bij bepaalde items maar beter niet doen.

1. Houten meubels

Heb je stof op je houten meubels zitten? Haal dit er dan niet vanaf met keukenpapier. Zo riskeer je dat je krassen krijgt op je meubels. En dat wil je natuurlijk niet hebben. In plaats van keukenpapier kun je beter een zachte doek gebruiken waarop je een beetje meubellak doet.

2. Bril

Gebruik bij een bril met stof erop ook zeker geen keukenpapier. Hiermee beschadig je de glazen.

3. Telefoon

Door het schurende karakter van keukenpapier is het ook niet ideaal bij het reinigen van je telefoon. Net als bij je bril krijg je zo krassen. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om je telefoon schoon te maken. Zo kan het prima met een watje en wat ontsmettingsalcohol.

4. Tapijt

Een vlek op je tapijt? Maak het dan schoon met iets anders dan keukenpapier. Hiermee maak je het probleem alleen maar groter. Het papier zal namelijk gaan scheuren en de vezeltjes zullen zo tussen je tapijt gaan zitten. 

5. Zwarte kleren

Eten geknoeid op je zwarte kleding? Door met keukenpapier over de vlek te gaan maak je het alleen maar erger. De vezels van het keukenpapier zullen zo op je kleding blijven zitten, wat resulteert in zwarte kleding met een vlek én witte stukjes. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: