Huishouden

Zo maak je in 4 stappen makkelijk je wasmachine schoon

24 september 2021 07:13

Je wasmachine gebruik je om je kleding schoon te maken. Je denkt er echter waarschijnlijk niet over na dat dit apparaat zelf ook af en toe gereinigd moet worden. Gelukkig is dit een heel makkelijk karweitje met het volgende stappenplan.

Alleen een schone wasmachine zorgt ervoor dat je was ook daadwerkelijk schoon wordt. En met deze 4 stappen is jouw wasmachine straks brandschoon!

Stap 1: Reinig de rubberen randen

Maak als eerste de rubberen randen bij de deur schoon met wat keukenpapier. Hier haal je makkelijk vet, wasmiddel, huidschilfers en haren mee weg. Dit is waarschijnlijk heel vies, dus wees voorbereid. Gebruik trouwens nooit te veel wasmiddel, want juist hierdoor worden de rubberen randen zo vies.

Stap 2: Maak de zeeplade schoon

Haal vervolgens de zeeplade uit de machine en geef deze een goede schoonmaakbeurt. De aangekoekte zeepresten haal je het beste weg met een zachte, droge borstel. Kijk wel uit dat je de lade niet beschadigt. Spoel 'm daarna om met heet water.

Stap 3: Zet de wasmachine aan

Hierna kun je de wasmachine een keertje met lege trommel laten draaien. Voeg een flinke scheut natuurazijn of een halve kop soda toe en zet een kort programma op 90 graden aan. Op deze manier verwijder je kalkresten en vuil waardoor de trommel helemaal schoon wordt.

Stap 4: Reinig de buitenkant

Als de binnenkant van de wasmachine schoon is, is de buitenkant aan de beurt. Maak dit gewoon schoon met wat water, allesreiniger en een vaatdoekje. Zo gaat de wasmachine ook van buiten glimmen.

Fotocredits:

Bron:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore