Ga naar de inhoud
Huishouden

Om deze reden moet je altijd wat citroensap bij de witte was gooien

Wassen doe je om je kleding en handdoeken schoon te krijgen. Toch komen je kledingstukken soms nog viezer of lelijker de wasmachine uit als dat ze erin gingen. Met name de witte was wordt soms heel grauw. Gelukkig hebben wij een trucje om dit op te lossen.

Je hebt alleen een beetje citroensap nodig en je was blijft mooi wit!

Citroen bij de was

Citroen is een natuurlijk bleekmiddel. Als je citroen in je haar spoelt wordt het bijvoorbeeld ook lichter. Zo werkt dat ook bij je was. Het voordeel van citroen ten opzichte van andere bleekmiddelen, is dat het geheel natuurlijk is. Ook laat het een heerlijke, frisse citroengeur achter op je was waardoor het extra schoon voelt.

Wat moet je doen?

Gooi simpelweg circa 1 glas citroensap bij je normale wasmiddel in de wasmachine en was de witte was zoals je normaal ook zou doen. Je kunt ook een grote emmer vullen met warm water en een half glas citroensap. Laat hierin je was een nachtje weken en het is weer stralend wit.

TIP: Citroen is niet alleen goed voor in de wasmachine, je vaatwasser is er ook blij mee. Doe een schijfje citroen in het rek van je afwasmachine. Je vaatwasser gaat hier lekker van ruiken én je glazen gaan er mooi van glanzen! 

Fotocredits:

Bron: