Huishouden

Stinkende koelkast? Met deze simpele tip ruikt 'ie zo weer fris

31 december 2021 19:09

Als je de koelkast opendoet, wil je niet verwelkomd worden door een muffe geur. De koelkast moet juist de plek zijn waar je het liefst de hele dag voor wil gaan zitten, denkend over wat je straks weer gaat eten. Gelukkig kom je gemakkelijk van deze stank af.

Trucje tegen stinkende koelkast

Je hebt hier alleen maar baking soda en gedroogde lavendel voor nodig. Zoek een potje met een deksel en prik hier wat gaatjes in. Vul dit potje voor driekwart met soda. Dit is in principe al een wonderproduct tegen de vieze geur van je koelkast. Maar om het allemaal nog even wat lekkerder te maken doe je er gedroogde lavendel (of een andere geurende plant of kruid die je lekker vindt) bij. Wrijf de lavendel eerst fijn tussen je vingers en voeg het hierna toe aan het mengsel. En klaar! Je hebt nu je eigen mengsel voor je stinkende koelkast.

Multifunctioneel middel

Door de gaten in het potje kun je het mengsel ook gebruiken voor andere stinkende objecten in je huis. Zo werkt het ook als lekkere luchtverfrisser voor in je keuken. Of strooi bijvoorbeeld wat in de prullenbak of kattenbak!

Miniatuurvoorbeeld
Elke wee nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore