Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Heerlijk! Deze 7 hondenrassen zijn net als jij gek op bankhangen

Van de meeste honden krijg je energie, omdat ze zelf zo energiek kunnen zijn. Maar ben jij van nature rustig en meer van het bankhangen, luieren en knuffelen? Dan passen deze hondenrassen misschien toch beter bij jou.

Deze 7 hondenrassen zijn namelijk lekker lui en vinden het heerlijk om samen met jou te bankhangen. 

1. Basset hound

Deze heerlijke hond heeft misschien een wat treurig uiterlijk, maar dat is hij zéker niet. De hond is van nature namelijk erg vrolijk en erg rustig. Daarnaast vinden ze het heerlijk om te knuffelen en lekker te luieren. Ben jij geen fan van meerdere lange wandelingen per dag? Dan is dit een geschikte hond van jou, aangezien ze niet veel lichaamsbeweging nodig hebben.

2. Broholmer

Hoewel deze grote hond erg stoer oogt, is het een zachtaardig beestje met een rustig karakter. Ondanks zijn enorme grootte vindt hij het heerlijk om te knuffelen en lekker op je schoot te liggen. 

Dit
Lees ook:
Dit zijn de 7 beste honden voor senioren

3. Greyhound

Bijzonder aan dit ras is dat ze veel energie hebben (ze kunnen supersnel rennen!), maar het tegelijkertijd ook heerlijk vinden om lekker lui te zijn. Wel is het belangrijk om geregeld met ‘m te lopen zodat ‘ie zijn energie goed kwijt kan, om vervolgens natuurlijk lekker te kunnen relaxen.

4. Tosa

Dit van origine Japanse hondenras oogt misschien wat agressief, maar is juist ontzettend lief, rustig en volgzaam. Tosa’s zijn betrouwbaar en ideaal voor in een gezin. Ben je echter vies van kwijl, dan kun je deze hond misschien maar beter niet kiezen. Want ze kunnen nogal 'lekken'. 

5. Tibetaanse spaniël

De Tibetaanse spaniël is rustig en loyaal van aard en vindt het geen enkel probleem om samen met jou urenlang te bingewatchen op de bank.

6. Franse buldog*

De Franse buldog is een kleine hond met een rustig karakter die over het algemeen weinig blaft. Vanwege zijn rustige karakter is deze hond overigens ook nog eens extra geschikt voor mensen die klein wonen. 

* let op: De Franse buldog is een kortsnuit. Meer daarover lees je onderaan dit artikel. 

7. Cavalier King Charles-spaniël*

De Cavalier King Charles-spaniël staat erom bekend sociaal te zijn én snel het gedrag van zijn baasje over te nemen. Ben jij easy going en lekker relaxed? Dan vindt hij het geen enkel probleem zich op jou aan te passen. 

* let op: De Cavalier King Charles-spaniël is een kortsnuit. Meer daarover lees je onderaan dit artikel. 

Koop geen kortsnuit

Let op met de aanschaf van een zogenoemde kortsnuit, zoals de Franse buldog en de Cavalier King Charles-spaniël uit dit lijstje. De hondjes hebben misschien een geinig en lief uiterlijk – en óók nog eens relaxte eigenschappen – , maar deze uiterlijke kenmerken zijn in de loop der jaren door het fokken extremer geworden. Dit heeft vervelende gevolgen voor hun gezondheid én voor jouw portemonnee omdat hier vaak hoge dierenartskosten bij komen kijken. Kijk voor meer informatie op koopgeenkortsnuit.nl

Tref je een kortsnuit aan bij het dierenasiel of Verhuisdieren en overweeg je 'm te adopteren? Dan maak je hem natuurlijk hartstikke blij door hem een nieuw liefdevol thuis te geven. Maar raadpleeg wel altijd de dierenarts voor passend advies om de klachten te verminderen. 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: