Huishouden

Stinkende gootsteen? Zo kom je er makkelijk vanaf

20 januari 2022 06:58 Aangepast: 20 januari 2022 21:48

De gootsteen, en dan vooral het putje, is misschien wel een van de smerigste plekken in huis. Logisch dat er af en toe een vies luchtje vanaf komt. Om deze lucht te verwijderen, kun je een aantal dingen doen.

Er zijn drie simpele trucjes die je kunt gebruiken om van je stinkende gootsteen af te komen. De benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis!

1. Kokend water

Het eerste trucje is vooral geschikt voor milde geurtjes in de gootsteen. Het enige wat je hoeft te doen is de waterkoker aanzetten en het kokende water in het putje te gieten. Het hete water doodt alle bacteriën waardoor de geur zo verdwijnt.

2. Baking soda en azijn

Is de geur in je gootsteen toch iets heftiger? Dan is het tijd voor zwaarder geschut. Hiervoor heb je baking soda, schoonmaakazijn en kokend water nodig. Meng een handje baking soda met een beetje water en giet dit in het putje. Doe hier vervolgens een kopje azijn bij. Dit gaat flink borrelen, dus houd even afstand. Gooi er na een kwartiertje een volle waterkoker met kokend water overheen. Je gootsteen zal nu niet meer stinken!

3. Baking soda en citroen

Schoonmaakazijn ruikt niet zo lekker, maar je kunt het prima vervangen met citroen. Volg dezelfde stappen als de tip hierboven, maar vervang schoonmaakazijn met een kopje citroensap. Dit verwijdert de vieze geur én voegt een lekker citroenlucht toe.

Fotocredits:

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore