Ga naar de inhoud
IKEA-hacks

IKEA-hacks: 5 verrassende dingen die je ook met de BILLY-boekenkast kunt doen

In ieder huis staat wel iets van IKEA. De meubels zijn betaalbaar en dus ideaal om je eerste kamer of woning mee in te richten. Er zijn een paar items die je in veel huizen terugziet. Zoals de Billy boekenkast, de Mosslanda boekenplankjes en het Bekväm kruidenrekje. Het leukste? Als je er op bent uitgekeken kun je er altijd nog iets anders mee doen.

Bijna iedereen heeft wel een BILLY-boekenkast in huis of in huis gehad. Hij is er in verschillende varianten én hij is hartstikke betaalbaar. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt doen dan alleen boeken in opbergen?

1. DIY Keukeneiland

Een keukeneiland is vaak heel duur, maar niet als je er een van de BILLY maakt. Gebruik hiervoor een of meerdere lage kasten. Hoe meer je gebruikt, hoe groter je eiland wordt. Monteer er een grote snijplank op, bijvoorbeeld deze APTITLIG  van IKEA. Nu heb je meer werkruimte in de keuken en genoeg opbergplekken. 

2. Chique servieskast

Als je deuren op de BILLY kast monteert, ziet hij er gelijk al een stuk chiquer uit. Vooral met glazen deuren staat hij prachtig. Dan ziet het eruit al een echte, luxe servieskast zonder dat je er veel geld aan hebt uitgegeven. Je kunt er ook nog voor kiezen om de kast te schilderen, donkerblauw of zwart staat superluxe.

3. Schoenen opbergen

In de BILLY passen al je boeken, maar ook al je schoenen. De planken zijn net diep genoeg om je schoenen erin neer te zetten. Omdat de BILLY er in vele verschillende maten is, is hij geschikt voor zowel grote als kleine schoenencollecties.

4. Een ingebouwde boekenkast

Deze IKEA Hack is ons favoriet! Want een ingebouwde boekenkast kost je handen vol geld. Behalve als je dus drie BILLY kasten naast elkaar zet als basis. Werk alle randen mooi af en TADA! 

5. Meer diepte

De BILLY boekenkast komt standaard in het wit en dat is misschien een beetje saai. Je geeft de kast al een totaal andere look als je de binnenkant een kleurtje geeft. Je kunt de binnenkant schilderen, behangen óf je kunt er zelfs stof tegenaan plakken met Mod podge.