Liefde voor je huis

Met deze 5 stylingtips ziet je huis er gelijk een stuk schoner en opgeruimder uit

07 februari 2021 11:39

Heb je ook altijd maar weinig tijd om het huis op te ruimen en schoon te maken? Of vind je het gewoon niet leuk om te doen? Niet getreurd, want het kan ook anders. Je kunt je huis namelijk op een bepaalde manier stijlen zodat het altijd netjes lijkt.

1. Zet verse bloemen neer

Een verse bos bloemen op tafel staat altijd heel uitnodigend en opgeruimd. Je favoriete bloemen in een mooie, glazen vaas straalt hygiëne uit. Ook de geur is natuurlijk heel fris en fijn. Zet daarom meerdere (grote en/of kleine) bossen bloemen door je huis heen.

2. Maak gebruik van strakke lijnen

Strakke lijnen en rechte hoeken laten je huis een stuk netter ogen. Het ziet er geordend uit. Zo kun je bijvoorbeeld je bank en stoelen in een hoek van 90 graden zetten, of kies juist voor hele strakke meubels.

3. Houd het aanrecht leeg

Het aanrecht kan al snel rommelig en vies ogen. Door deze op te ruimen en er maar weinig op te zetten, lijkt je keuken gelijk een stuk schoner. Haal je afwas dus uit het zicht en zet alleen de broodnodige spullen op het aanrecht.

4. Schud de kussens op

Ingezakte of gekreukte kussen staan heel rommelig en soms zelfs viezig in de woon- en slaapkamer. Door ze op te schudden, lijkt het gelijk een stuk netter, maar toch nonchalant. Zijn ze alsnog gekreukt? Haal dan snel een strijkijzer over de hoezen.

5. Werk met bakjes

Bakjes, manden of dozen zijn de must have voor een opgeruimd huis. Bewaar al je rondslingerende spullen hierin voor een nettere ruimte. Denk aan je make-up in de badkamer of dekentjes in de woonkamer.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore