RTL Wonen

Barbecue schoonmaken? Pak er een ui bij!

15 mei 2022 04:19 Aangepast: 15 mei 2022 09:20

Barbecueën? Hartstikke leuk! Barbecue schoonmaken? Rotklus! Gelukkig hebben wij een truc ontdekt waarmee de klus zo geklaard is. Namelijk met een ui!

Wanneer je klaar bent met barbecueën wil je natuurlijk zo snel mogelijk alle vieze etensresten weer van je barbecuerooster hebben. Dit kan een flinke klus zijn, tenzij je het op de juiste manier aanpakt. Onze tip? Pak er een ui bij! “Huh? Maar je wil die etensresten er toch af hebben, en juist niet er weer op smeren?” We snappen je verwarring, maar toch is dit dé truc om je barbecue weer brandschoon te krijgen. 

Goedkoop én natuurlijk

Natuurlijk bestaan er allerlei reinigingsmiddelen speciaal voor de barbecue. Maar een simpel stuk groente zoals een ui is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens natuurlijker. 

Zo maak je de barbecue schoon met een ui

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een normale, witte ui. Snijd deze doormidden en scrub met de vlakke zijde over de vieze, warme grill en verwijder zo alle viezigheid. Je kunt hierbij het beste de grill eerst even superheet laten worden om de meeste viezigheid er alvast af te branden. Daarna prik je de halve ui op een lange barbecuevork of prikker, zodat je niet je handen kunt branden.

Tip: voor éxtra sterke schoonmaakkracht kun je het rooster eerst nog even insprayen met citroen of azijn. Want we weten allemaal dat ook dat wondermiddeltjes zijn. 

Fotocredits

Headerfoto: Sandie Clarke - Unsplash

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore