Alles voor in de tuin

Dit is op warme dagen het beste tijdstip om je tuinplanten water te geven

11 mei 2020 22:44 Aangepast: 18 mei 2021 14:32

Met warm weer hebben de planten in je tuin het flink te verduren. Ze staan in de felle zon en drogen snel uit. Je denkt dan misschien dat water geven de oplossing is, maar als je dit niet op het goede tijdstip doet, kan het behoorlijk misgaan.

Het tijdstip en de hoeveelheid water die je de bloemen en planten in de tuin geeft, kan veel verschil maken.

Onder de zon

Eén ding is zeker: je kunt je planten beter niet midden op de dag water geven. Als je dit onder de volle zon doet, verdampt het water namelijk binnen een mum van tijd. Ook kunnen de waterdruppels op de bladeren als een vergrootglas werken, waardoor ze kunnen verbranden.

Minder warm

Je kunt je planten beter water geven op een koeler tijdstip op de dag. Op een moment dat de zon nog niet of niet meer (zo fel) schijnt. In de ochtend of avond is dus het devies. Tussen 06:00 en 09:00 uur en 18:00 tot 22:00 uur blijken de perfecte tijdstippen te zijn. Onthouden dus.

Veel water

Bij extreme hitte hebben je tuinplanten meer water nodig dan normaal. Het is geen probleem om ze elke dag even te besproeien, maar voel wel eerst even of te grond niet nog nat is. Daarnaast hebben je planten soms ook wat schaduw nodig. Als je planten gewoonlijk de hele dag in de zon staan, is het slim om ze af en toe onder de parasol te zetten. 

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Bron:

Miniatuurvoorbeeld
Water geven, water besparen

Buitenkijken: de Slimste tuin van Nederland geeft automatisch water

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore