RTL Wonen

Dit is op warme dagen het beste tijdstip om je tuinplanten water te geven

24 juli 2022 20:12

Met warm weer hebben de planten in je tuin het flink te verduren. Ze staan in de felle zon en drogen snel uit. Je denkt dan misschien dat water geven de oplossing is, maar als je dit niet op het juiste tijdstip doet, kan het zelfs behoorlijk misgaan.

Het tijdstip en de hoeveelheid water die je de bloemen en planten in de tuin geeft, kan veel verschil maken.

Onder de zon

Eén ding is zeker: je kunt je planten beter niet midden op de dag water geven. Als je dit onder de volle zon doet, verdampt het water namelijk binnen een mum van tijd. Ook kunnen de waterdruppels op de bladeren als een vergrootglas werken, waardoor ze kunnen verbranden.

Minder warm

Je kunt je planten beter water geven op een koeler tijdstip op de dag. Op een moment dat de zon nog niet of niet meer (zo fel) schijnt. In de ochtend of avond is dus het devies. Tussen 06:00 en 09:00 uur en 18:00 tot 22:00 uur zijn de perfecte tijdstippen. Onthouden dus.

Veel water

Bij extreme hitte hebben je tuinplanten meer water nodig dan normaal. Het is geen probleem om ze elke dag even te besproeien, maar voel wel eerst even of te grond niet nog nat is. Daarnaast hebben je planten soms ook wat schaduw nodig. Als je planten gewoonlijk de hele dag in de zon staan, is het slim om ze af en toe onder de parasol te zetten. 

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis & Tuin / Sonja Velda
Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore