Liefde voor je huis

IKEA Hacks: de MOSSLANDA-wandplank kun je ook voor deze 3 dingen gebruiken

26 januari 2021 19:22 Aangepast: 02 februari 2021 12:40

In ieder huis staat wel iets van IKEA. De meubels zijn betaalbaar en dus ideaal om je eerste kamer of woning mee in te richten. Er zijn een paar items die je in veel huizen terugziet. Zoals de Billy boekenkast, de Mosslanda boekenplankjes en het Bekväm kruidenrekje. Het leukste? Als je er op bent uitgekeken kun je er altijd nog iets anders mee doen.

MOSSLANDA is een wandplank van IKEA die voornamelijk wordt gebruikt om schilderijtjes en foto’s op te zetten. Hij is echter door zijn U-vorm ook handig voor veel meer dingen.

1. Nachtkastje

Je kunt natuurlijk een zo’n plank naast je bed hangen en deze als nachtkastje gebruiken. Het is echter nog veel handiger om twee planken boven elkaar te hangen. Hang dan de bovenste plank ondersteboven en de onderste normaal. Zo heb je een handige sleuf waar je ook nog spullen in kan opbergen zonder dat ze snel vallen.

2. Verticale opbergruimte

Als je de MOSSLANDA-plank een kwartslag draait, dan kun je heel makkelijk handige opbergruimte creëren. Hang een aantal wandplanken verticaal naast elkaar op. Span eventueel nog een touwtje tussen de openingen en nu kun je er van alles in opbergen. Dit is bijvoorbeeld handig als parapluhouder in de gang.

3. Kapstok

Als laatste kun de de MOSSLANDA combineren met een andere IKEA-product, namelijk de KUNGFORS-stang. Deze stang wordt normaal gebruikt om items, bijvoorbeeld keukengerei, aan op te hangen.

Om van deze twee items een kapstokje te maken, hoef je de stang alleen maar aan de onderkant van de plank te bevestigen. Hang de plank vervolgens aan de muur en hang haakjes aan de plank. Nu kun je er bijvoorbeeld handdoeken of jassen aan hangen!

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore