Frisse wind door huis

Verkoeling nodig? Zo kun je de ventilator het beste neerzetten

29 juni 2020 21:08 Aangepast: 18 mei 2021 15:01

Een ventilator is de ideale oplossing voor een warme ruimte. Toch kun je met heel warm zomerweer het idee krijgen dat hij jou niet alles kan geven. Het lijkt maar niet koeler te worden. Dat heeft alles te maken met hoe je de ventilator neerzet.

Ventilator erbij, jij blij. Zal je denken. Totdat je merkt dat hij er niet alles uithaalt wat erin zit. Mooi wel als je je haal-frisse-wind-in-huis waaier op deze manier positioneert. Laat die verkoeling maar komen!

Verspreid warme lucht

Soms heb je het idee dat de ventilator alleen maar warme lucht verspreidt. Dit is soms ook zo, maar wist je dat dit helemaal niet slecht is? Zo wordt je zweet sneller verdampt wat ook voor verkoeling zorgt. Je voelt dan dus niet direct koude lucht, maar het zorgt wel voor verkoeling.

Wat is de juiste positie?

Je kunt je ventilator het best op gezichtshoogte zetten, zodat de lucht op je gezicht blaast. Dit is omdat je voorhoofd relatief veel zweet produceert als je dit vergelijkt met de rest van je lichaam. Ook is je gezicht extra gevoelig voor temperatuursverandering. Daarom is het prettig om juist hier wind op te voelen.

Gezocht: extra verkoeling

Wil je toch liever koude lucht in de ruimte? Dat kun je ook met je ventilator bereiken. Zet een of twee flesjes met ijswater voor de ventilator en zet hem aan. Nu verspreidt hij heerlijke koele lucht door je thuis. Ideaal ook voor in de slaapkamer. 

Fotocredits:

Bron:

Dit is een artikel van
Miniatuurvoorbeeld
Keep it cool!

Zo koel je je slaapkamer af zonder airco

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore