Ga naar de inhoud
Huishouden

Deze 5 kamerplanten hebben een positief effect op je humeur

Beeld © iStock

Kamerplanten maken ons altijd gelukkig. Niet alleen omdat ze mooi zijn en leuk om te verzorgen, maar ook om een andere reden. Sommige planten hebben namelijk van nature een positief effect op je humeur!

Deze 5 planten wil je sowieso in huis halen, want ze zullen je echt goed doen.

1. Lepelplant

De lepelplant, ook wel de Spathiphyllum, is een mooie, groene plant met witte bloemen. Deze plant is heel goed in het zuiveren van de lucht. Dit is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale. De frisse lucht in huis maakt je ontspannen waardoor je je een stuk gelukkiger voelt.

2. Aloë vera

De aloë vera is een diverse plant die voor van alles goed is. Hij is goed voor je huid, goed voor de lucht en dus ook goed voor je humeur. Volgens Egyptenaren zou de aloë vera je huis zuiveren en positieve energie meebrengen en helpen bij slaapproblemen. Echt een plantje om gelukkig van te worden.

3. Lavendel

Lavendel heeft een ontzettend lekkere geur. Hier ga je je natuurlijk vanzelf gelukkig van voelen. De geur werkt stressverlagend, ontspannend, is goed tegen hoofdpijn en helpt je lekker te slapen. Daarnaast zou lavendel volgens sommige onderzoekers helpen bij de behandeling van depressie. Genoeg reden om een lavendelplantje in huis te zetten dus.

4. Engelse klimop

NASA heeft de Engelse klimop verklaard tot de beste luchtzuiverende plant die er is. Daar wordt je op zich al gelukkig van, toch? Een schone lucht betekent een lichter en optimistischer gevoel. Fijn!

5. Basilicumplantje

Basilicum maakt ons niet alleen gelukkig door de heerlijke smaak en geur, maar ook om een andere reden. Het plantje bevat namelijk het stofje linalool. Deze stof zou stressverlagend werken, waardoor je je fijner voelt.