Doe het zelf

IKEA Hacks: hier is het betaalbare LACK tafeltje nog meer goed voor

10 februari 2021 07:09 Aangepast: 11 februari 2021 09:58

In ieder huis staat wel iets van IKEA. De meubels zijn betaalbaar en dus ideaal om je eerste kamer of woning mee in te richten. Er zijn een paar items die je in veel huizen terugziet. Zoals de Billy boekenkast, de Mosslanda boekenplankjes en het Lack tafeltje. Het leukste? Als je er op bent uitgekeken kun je er altijd nog iets anders mee doen.

Het LACK tafeltje van IKEA is misschien wel een van de goedkoopste meubels. Hij is wat saai als bijzettafel, maar je kunt er dus nog veel meer mee.

1. Goedkope kast

Ten eerste kun je meerdere LACK tafeltjes op elkaar stapelen om een handige stellingkast te maken. Schroef ze wel even vast voor de stevigheid. Nu kun je de kast gebruiken voor bijvoorbeeld schoenen of boeken. Handig!

2. Kittig kattenhuisje

Je kat zal ook heel blij zijn met een LACK-tafeltje. Wikkel de poten in met touw om een krabpaal te creëren. Leg een lekker kussentje of mandje onder het tafeltje en hang gordijntjes op. Nu heeft je kat z’n eigen huisje en kun je het tafeltje nog steeds gebruiken voor z’n eigenlijke doel.

3. LACK-upgrade

Je kunt de tafel natuurlijk nog steeds als tafel gebruiken, maar dan net iets mooier. Zo kun je een houten plaat aan de bovenkant bevestigen voor een sjiekere uitstraling. Ook kun je hem bestickeren, bijvoorbeeld met marmerprint. Zo ziet je tafeltje er helemaal niet uit alsof hij maar acht euro kostte!

4. Kindertafel

Voor jou is de LACK tafel misschien een bijzettafel, maar voor een kind kan het de perfecte speeltafel zijn! Zo kun je bijvoorbeeld een autobaan tekenen op de tafel zodat je kind met autootjes erop kan spelen. Ook dient hij perfect als knutseltafel. Zet er een klein stoeltje achter en klaar is Kees.

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore