Liefde voor je huis

Deze kleuren kun je perfect combineren met grijs in je interieur

18 februari 2021 12:47 Aangepast: 19 februari 2021 16:41

Grijs is een hartstikke fijne basiskleur voor in je huis. Het is een rustige kleur waarmee je goed kunt combineren. Maar welke kleuren gaan nou eigenlijk het beste met grijs?

Wij hebben een paar prachtige kleurencombinaties op een rijtje gezet die je geheid zullen inspireren.

Grijs en lichtroze

Roze in huis, zonder dat het truttig wordt? Combineer het met grijs! Je creëert met deze kleuren een vrij rustige ruimte die toch spannend is door de roze touch. Verf bijvoorbeeld de muren grijs en kies voor roze kussentjes en andere accessoires.

Grijs en aardetinten

Voor een volwassen en stoere look zijn grijs en aardetinten de perfecte kleuren. Onder aardetinten verstaan we hier bruin, beige, terracotta et cetera. Een stoere leren bank of een houten tafel zijn dus perfect voor deze look.

Grijs en blauw

Grijs en blauw lijken in bepaalde opzichten redelijk veel op elkaar, dus ze passen ook goed bij elkaar. Ga voor een donker- of marineblauwe kleur voor een sjieke look. Voor een kinderlijke uitstraling kun je weer naar een fellere kleur blauw grijpen.

Grijs en groen

Eigenlijk is groen ook een aardetint, en daarom past deze kleur goed bij grijs. Olijfgroen of bosgroen staan bijvoorbeeld prachtig bij grijs. Ook kun je grijs in je huis prima combineren met groene planten, dit zal prachtig staan.

Grijs en wit

Wil je een écht rustige ruimte creëren? Combineer grijs dan met wit. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor in de slaapkamer, omdat je hier tot rust wil komen. Grijs en wit hoeft ook echt niet saai te zijn, kijk maar naar onderstaande slaapkamer.

Fotocredits

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: @tonsoftiles
Foto 2: @onclosetnine
Foto 3: Melanie Jade Designs
Foto 4: IWasHerePrints - Etsy
Foto 5: tu tu - Unsplash

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore