Ga naar de inhoud
Huishouden

Stop het jeuken: dit moet je doen met een muggenbult

Een muggenbult kan vreselijk jeuken. Als je maar lang genoeg blijft krabben, zit je met een lelijk wondje en uiteindelijk misschien zelfs een litteken. Niet doen dus! Met deze oplossingen kun je het gejeuk verminderen.

Speeksel verwijderen

Een eerste en makkelijke oplossing: was de plek met water en zeep. Op die manier zorg je dat de laatste speekselresten verdwijnen. Minder jeuk dus!

Zenuwen verdoven

De jeuk die je zo irriteert, voel je door kleine zenuwtjes in de huid. Logisch dus om deze te verdoven! Dat kan door een ijsklontje een tijdje op de plek te houden. Daarna zal je even verlost zijn van dat vervelende gekriebel. De huid kan ook gekalmeerd worden met een middeltje dat je vast al in huis hebt: honing bijvoorbeeld. Ook wat citroen- of limoensap én dit verrassende wondermiddel kan de jeuk verlichten. 

Nagels

Houdt het jeuken écht niet op, druk dan met een van je nagels op de huid aan de randen van de muggenbult om zo het vervelende gevoel enigszins te verzachten. Een vergelijkbare methode is die van de zogenoemde 'muggenklikker' die je op je huid zet en met een klein schokje de jeuk laat 'verdoven'. Ga echt niet lopen krabben, want dat maakt het probleem alleen maar erger.  

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: