Doe het zelf

IKEA Hacks: dit kun je allemaal doen met het BEKVÄM kruidenrekje

01 februari 2021 21:01 Aangepast: 02 februari 2021 12:39

In ieder huis staat wel iets van IKEA. De meubels zijn betaalbaar en dus ideaal om je eerste kamer of woning mee in te richten. Er zijn een paar items die je in veel huizen terugziet. Zoals de Billy boekenkast, de Mosslanda boekenplankjes en het Bekväm kruidenrekje. Het leukste? Als je er op bent uitgekeken kun je er altijd nog iets anders mee doen.

Het BEKVÄM kruidenrekje van IKEA is handig in de keuken om je kruiden, specerijen en flesjes olie in op te bergen. Echter is hij voor nog veel meer dingen handig. 

1. Handige wandplank

Het rekje kan ook prima dienen als plankje voor aan de muur. Je kunt er allerlei spullen in kwijt ter decoratie. Denk aan schilderijtjes, plantjes, noem maar op! Je kunt de BEKVÄM ook een ander kleurtje verven om het beter in je interieur te laten passen.

 

2. In de badkamer

Heb je niet zo veel ruimte om spullen op te bergen in je badkamer? Hang dan één of meerdere BEKVÄM kruidenrekjes op! Je kunt hier makkelijk al je make-up, crèmes, flesjes en zeepjes kwijt. Zo bespaar je ruimte maar kun je toch overal makkelijk bij. Ook leuk: hang er eentje op z'n kop zoals het onderste plankje, zodat je er ook bredere voorwerpen op kunt zetten. 

3. Kledingrek

Het BEKVÄM kruidenrek lijkt misschien een beetje klein voor kleding, maar het kan echt. Het werkt echter wel alleen voor babykleertjes. Het enige wat je hoeft te doen, is het kruidenrek ondersteboven ophangen. Nu kun je aan het balkje kleine kledinghangers met kleding hangen. Bovenop kun je dan nog kleine spulletjes kwijt.

4. In de keuken

Je kunt het kruidenrekje ook gebruiken waar hij oorspronkelijk hoort: in de keuken. Zo kun je hem ondersteboven ophangen en er haakjes aanhangen. Hier kun je vervolgens keukengerei, een schort en andere dingen aan hangen. Ook kan hij dienen als handdoekenrek.

5. De boekenplank

Heb je ook wel eens dat je boeken niet netjes op de plank blijven staan? Dan heb je misschien wel een BEKVÄM rekje nodig. Je kunt hier namelijk heel leuk je (kinder)boeken in opbergen zonder dat ze vallen. Het is handig en ziet er ook nog eens mooi uit.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore