Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo kom je van de vieze geur in je waterflesje af

Een herbruikbare waterfles is hét milieuvriendelijke alternatief voor plastic wegwerpflesjes. Supergoed natuurlijk, maar toch zijn deze flessen niet altijd even handig. Na een tijdje kan hij namelijk muffig gaan ruiken. Gelukkig weten wij precies hoe je hier vanaf komt.

Je moet je waterfles sowieso regelmatig schoonmaken, want er hopen veel bacteriën in op. Toch blijft de muffe geur zelfs na het schoonmaken vaak nog hangen. Met alleen een heet sopje ben je er namelijk nog niet vanaf. 

Muffe geur verwijderen

Om de muffe geur écht te kunnen verwijderen was je je flesje eerst af met afwasmiddel. Er zijn speciale borstels die het schoonmaken van je fles makkelijker maken. Leg hem vervolgens (mits je fles dat aankan) een nachtje in de diepvries. Zo worden de bacteriën gedood en weet je zeker dat je flesje 100% bacterievrij is.

Nog steeds stank?

Stinkt je fles nadat je hem in de diepvries hebt gelegd (en weer hebt 'ontdooid') nog steeds? Dan is het tijd voor zwaarder geschut. Vul je waterfles met azijn of een mixje van water en baking soda. Laat dit een nachtje weken en was hem daarna af. De vieze geur is nu sowieso verdwenen. 

Fotocredits

Headerfoto: Rawpixel - Pexels

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: