Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Botte schaar? Zo slijp je 'm heel gemakkelijk!

Knippen met een botte schaar? Daar is geen beginnen aan! Dan maar een nieuwe kopen? Dat is écht niet nodig! Je kunt je schaar namelijk heel gemakkelijk zelf slijpen, met een product dat gewoon in je keukenkastje ligt.

Heb je aluminiumfolie in huis? Dan heb je eigenlijk je scharenslijper al gereed. Je kunt je schaar namelijk heel gemakkelijk slijpen met een stukje aluminiumfolie!

Schaar slijpen met aluminiumfolie

Hoe het werkt? Simpel: scheur een stuk van ongeveer 20 centimeter af en vouw dit meerdere keren dubbel zodat je een lange dikke strook folie krijgt. Vervolgens knip je dit stuk in de lengte door in dunne stroken. That’s it! Knip een keer of twintig en je schaar zal weer vlijmscherp zijn!

Let op: zorg er wel voor dat je met de gehele lengte van de schaar knipt, en niet alleen met de voorkant van de schaar. Anders wordt alleen de voorkant van de schaar scherp.

Schaar slijpen met schuurpapier

Heb je geen aluminiumfolie in huis? Geen zorgen, schuurpapier werkt net zo goed. Hiervoor moet je simpelweg een velletje schuurpapier ook een stuk of twintig keer door te knippen.

Tip: deze truc werkt overigens net zo goed met staalwol of schuurlinnen.

Fotocredits
Headerfoto: Skyla Design - Unsplash  

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: