Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Mieren buiten de deur houden? Dit speelgoed helpt

Jakkes! De tijd dat de mieren weer over de keukenvloer kunnen kruipen is weer aangebroken. Ze bestrijden kan lastig zijn, omdat ze steeds maar in grote kolonies terug blijven komen. Maar grappig genoeg zijn ze toch heel gemakkelijk buiten de deur te houden als je bepaald buitenspeelgoed in huis hebt. Ja, echt!

Mieren hebben vaste wandelroutes, vandaar dat je ook altijd hele processies ziet. Eén van de wat diervriendelijkere manieren om mieren weg te krijgen, is door te spelen met hun reukvermogen. En dat is makkelijker dan het lijkt.

Speel met stoepkrijt

Dé truc om mieren buiten de deur te houden is namelijk door stoepkrijt (of schoolbordkrijt) te gebruiken! Inderdaad ja, daar waar de kids zich buiten urenlang mee kunnen vermaken. Mieren hebber er een hekel aan. Zodra ze in ‘aanraking’ komen met een streep op de grond, maken ze negen van de tien keer rechtsomkeert.

Heb je mieren binnenshuis die maar niet willen verdwijnen? Trek eens een streep op de drempel met stoepkrijt. Zodra je ze uit het huis hebt verjaagd, zullen ze niet meer terugkeren. Beloofd!

Eerst zien, dan geloven? Bekijk dan deze YouTube-video eens.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits: 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: