Alles voor in de tuin

5 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin

07 maart 2022 18:52 Aangepast: 09 maart 2022 07:50

Wie wil het nou niet, een overkapping in de tuin? Steeds meer mensen kiezen voor een overdekt gedeelte in de achtertuin, en wij begrijpen best waarom. Twijfel je nog? Misschien kunnen deze 5 redenen je wel overhalen.

Een overkapping is dus letterlijk een open verlengstuk van je huis, of een soort dakje. Er zijn genoeg redenen waarom jij hier ook maar eens even over na moet denken…

1. Altijd in de schaduw

Met een overkapping in de tuin heb je altijd een schaduwrijk plekje tot je beschikking. Dit is natuurlijk ideaal tijdens de warme zomermaanden. Je kunt daarnaast ook een lekker plekje in de zon inrichten zodat je af en toe alsnog lekker kunt zonnen.

2. Lekker warm

Op een zomeravond kun je nog steeds genieten van je overkapping. Hij houdt namelijk meer warmte vast waardoor je ook ‘s avond lekker buiten kunt zitten. Desnoods zet je er een kacheltje onder zodat het nog fijner wordt. Dit werkt natuurlijk ook als je met wat kouder weer buiten wilt zitten. Je zit namelijk heerlijk uit de wind! 

3. Gezelligheid

Onder een overkapping zitten, is ontzettend gezellig. Het verlaagde dakje geeft een knus gevoel en je kunt het ook nog eens leuk decoreren. Zo kun je er gezellige lichtjes aan hangen, of misschien wat slingers tijdens een feestje. Multifunctioneel dus!

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de leukste tips en inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

4. Vaker naar buiten

Een overkapping in de tuin is een goed excuus om vaker buiten te zitten. Zo kun je ook als het kouder is of als het regent gewoon in de tuin zitten. En buitenlucht is natuurlijk hartstikke gezond!

5. Laat de tuinmeubelen staan

Je kent het wel: je zit in de tuin en het begint te regenen. Nu moet je snel de tuinkussens opbergen voordat ze nat worden! Om dit te voorkomen, is een overkapping ideaal. Je kunt namelijk alles laten staan, want het staat toch droog. Zo kun je ook je tuinmeubelen ‘s winters buiten laten staan, want het wordt toch niet nat.

Fotocredits:

  • Alle foto's: Eigen Huis & Tuin
Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore