Liefde voor je huis

Wauw! 4x de mooiste roze kamerplanten

18 februari 2021 07:04

Op zoek naar een unieke manier om het huis kleur te geven met planten? Deze vier roze schoonheden fleuren iedere kamer op. Prachtig toch?!

1. Stromanthe Triostar

Wow! De zogeheten Stromanthe Triostar trekt vast veel bekijks. Deze plant houdt van schaduw en is dan ook ideaal voor de wat donkerdere plekken in het huis, zoals de hal. De Stromanthe houdt daarnaast ook van een vochtige badkamer. Ook leuk: ’s avonds sluiten de bladeren zich.

2. Caladium Bicolor

Volgens ons ziet de Caladium Bicolor eruit alsof ‘ie rechtstreeks van een andere planeet afkomt. De kleuren van deze plant zijn wel heel bijzonder. Hij is niet de makkelijkste plant: hij moet warm staan (21-27° C), op een schaduwrijke en vochtige plek. Daarnaast heeft de Caladium licht nodig, maar geen directe zon.

3. Philodendron 'Pink Princess'

De Philodendron ‘Pink Princess’, ook wel de Philodendron Erubescens genoemd, is juist een makkie om te verzorgen. De plant, die met goede verzorging zelfs tot twee meter hoog kan worden, is dan ook ideaal voor beginners. En wat staat ‘ie mooi he, in zo’n bijpassende pot?

Ook zo is 'ie mooi.

Calathea ornata

Over de prachtige Calathea ornata schreven we al eens eerder. De plant is dol op schaduw en koelte. Is het te warm, dan zullen de bladeren krullen. Zet deze schoonheid dus in een donkere ruimte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore