Als je eieren hebt gekookt, giet je hierna eigenlijk altijd het kookwater weg. Toch kun je dit maar beter bewaren, want je plantjes worden er heel blij van!
Door eieren te koken krijg je namelijk een heel gunstig bijproduct.
Dé tip
In eierschalen zit calcium, dus wanneer je de eieren kookt komt dit calcium in het water. En guess what? Planten houden van calcium! Het houdt namelijk de pH-waarde van de grond op peil. Aarde met een goede pH-waarde neemt de meeste voedingsstoffen op.
Hoe werkt het?
Kook je eieren gewoon zoals je normaal zou doen. Als je ze uit het water hebt gehaald, bewaar je dit water gewoon. Laat het even afkoelen tot kamertemperatuur, waarna je het water bij je planten kunt gieten. Geef ze net zo veel water als ze normaal ook gewend zijn.
Eiervocht al weggegooid?
Je kunt ook de eierschalen bij de aarde leggen, werkt net zo goed!
Fotocredits:
- Headerfoto: Brina Blum - Unsplash
