RTL Wonen

Je huis niet voor de vakantie schoonmaken? Dit is waarom!

04 juli 2020 12:26 Aangepast: 28 juni 2022 19:33

De meeste mensen gaan als een wervelwind door het huis zo vlak voordat ze op vakantie gaan. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, is het niet? En bovendien is het wel zo fijn om straks weer in een schoon huis thuis te komen. Zou je denken, maar wat blijkt? Eigenlijk is dit helemaal niet zo'n goed idee. Lees hier hoe het zit.

Natuurlijk is het een heel fijn idee om thuis te komen in een huis dat spik en span is. Echter, houd je liever in met schoonmaken en focus je op het inpakken van de koffer(s). 

Vies is veilig

Het advies is om het huis ietwat rommelig achter te laten als je de deur achter je dichttrekt en je richting de Hollandse kust, Franse Rivièra of Spaanse Costa's trekt. Waarom? Een rommelig huis is veel minder aantrekkelijk voor inbrekers. Door je rommel lijkt het namelijk alsof je gewoon thuis bent. En een bewoond huis slaan inbrekers graag over. Kortom: een rommelig huis is een veilig huis.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Voorzorgmaatregelen

Het huis niet te opgeruimd achterlaten is één, maar er zijn meer voorzorgsmaatregelen om te zorgen dat inbrekers jouw thuis overslaan:

  • Zeg niet tegen iedereen dat je op vakantie gaat. Vanzelfsprekend is het prima om het tegen de mensen te vertellen die je vertrouwt, zoals je familieleden, vrienden en buren. Doe je dat, dan kunnen ze een oogje in het zeil houden. 
  • Zorg dat het lijkt of iemand thuis is. Laat de gordijnen open of vraag aan de buren of ze het af en toe open en dicht willen doen. Zorg er verder voor dat er geen stapels post in de gang liggen. Wat wel handig is om te doen, is een opengeslagen boek neer te leggen op tafel met een kopje ernaast, zodat het lijkt of iemand thuis is.
  • Huis inbreekproef maken. Je kunt allerlei dingen installeren om ervoor te zorgen dat er niet makkelijk bij jou wordt ingebroken. Lees hier hoe je het inbrekers knap lastig maakt.

Fotocredits

Headerfoto: nikkimeel

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore