Ga naar de inhoud
Doe het zelf

Foutje gemaakt tijdens het schilderen? Zo los je het op (en zo voorkom je het)

De muur verven is wel een leuk klusje, maar het kan ook flink fout gaan. Vegen, ongelijke kleur en vlekken; je hebt ze liever niet. Mocht het toch gebeuren, dan hebben wij de beste tips om dit op te lossen.

Bijna alle foutjes die met verven te maken hebben, zijn op te lossen. Deze tips helpen je hierbij.

Je kunt de strepen van de kwast of roller nog zien

Je bent helemaal trots op je net geverfde muur, maar als het is opgedroogd zie je ineens lelijke strepen. Balen! Om dit op te lossen kun je met een heel fijn schuurpapiertje over de vegen gaan. Veeg het stof er vervolgens af met een doekje en verf er nog eens overheen.

Om in het vervolg te voorkomen dat je strepen krijgt, kun je beter in een keer de hele muur verven. Neem dus niet even een koffiepauze tussendoor. Ook kun je een klein beetje water aan de verf toevoegen zodat het minder snel droogt.

De dekking is niet egaal

Een dekking die niet egaal is kan je hele muur verpesten. Helaas is er maar één oplossing voor dit probleem: nog een keer verven. Breng dus nog een laag verf aan over de muur zodat het wel egaal wordt.

Je ziet bubbels en druppels

Tenzij je voor dit effect wilt gaan, zijn bubbels en druppels niet mooi op een geverfde muur. Om dit op de lossen schraap je eerst de lelijke stukjes weg met een verfschraper of spateltje. Maak het vervolgens glad met 150-grit schuurpapier. En nu schoonmaken en weer opnieuw verven!

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Het afplaktape heeft de verf meegetrokken

Je denk een prachtige, strakke lijn te hebben geverfd met behulp van tape, maar niks is minder waar. Je trekt het eraf en neemt een stuk verf mee! Om dit op te lossen kun je alleen maar nog een laagje verf hier aanbrengen. Om het te voorkomen moet je de tape er in het vervolg eerder afhalen zodat het geen verf meeneemt.

Je hebt verf geknoeid waar het niet hoort

Het gebeurt de beste: per ongeluk tegen het plafond aanstoten met een kwast met verf. Je kunt de verf als het nog nat is van het plafond verwijderen met een nat sponsje. Als het al droog is kun je het alleen oplossen door eroverheen te schilderen met de kleur van je plafond.

Fotocredits:

Bron:

Dit is een artikel van