Ga naar de inhoud
Huishouden

Zó verwijder je gemakkelijk secondelijm van je handen

Niet helemaal voorzichtig te werk gegaan met de secondelijm, waardoor je vingers onder zitten of zelfs aan elkaar zijn geplakt? Met de volgende trucs los je het op!

Zeep (en eventueel azijn)

De meest voor de hand liggende oplossing voor het verwijderen van secondelijm van je huid is natuurlijk het wassen van je handen met zeep. Om het klusje te klaren, heb je een hele hoop zeep nodig en wat warm water. Het kan ook helpen om een klein beetje koude azijn toe te voegen.

Aceton

Is de secondelijm al helemaal hard geworden? Dan kun je wat nagellakremover met aceton of zelfs pure aceton erbij pakken. Druppel wat van de vloeistof op de plek met lijm en laat deze een paar seconden intrekken. Pas op! Aceton is niet zo’n prettig goedje, dus gebruik slechts een heel klein beetje en was het dan goed af met water en zeep.

Boter

Hè? Boter? Inderdaad, want secondelijm heeft moeite met zich te hechten aan vettige materialen. Door wat boter of margarine over de plek te wrijven waar de secondelijm zit, kun je de lijm binnen de kortste keren ervan af pulken. Ideaal voor een gevoelige huid.

Wasmiddel

Ook wasmiddel kan de secondelijm laten verdwijnen. Maak een sopje met een klein beetje vloeibaar wasmiddel en warm water. Houd je hand hier een tijdje in, en de huid is weer zo goed als nieuw! 

Fotocredits:
Headerfoto: Kaboompics – Pexels

Niks
Elke week de leukste tips en weetjes
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: