Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Dit zijn de 4 meest gemaakte fouten bij het wassen van je bh

Bh's bestaan in allerlei vormen en maten en onze kledinglades liggen er vol mee. Toch zonde als je ze verpest door het wassen. Daarom hebben we de vier meest gemaakte fouten bij het wassen van je bh op een rijtje gezet. Haal er je voordeel uit!

Vrouwen geven heel wat geld uit aan hun lingeriesetjes, maar toch weten de meeste vrouwen niet hoe ze een bh het beste moeten wassen. Zonde, want hierdoor moeten we veel te vaak bh’s weggooien. Want ook jij hebt het vast al eens meegemaakt dat je de wasmachine opent en er een verfrommelde of kapotte bh uit haalt, toch?

Om dit te voorkomen, kun je de volgende het beste op de volgende dingen letten. Dit zijn namelijk de meest gemaakte fouten bij het wassen van een bh:

1. Verkeerd laten drogen

De meest gemaakte fout bij het wassen van een bh is het verkeerd laten opdrogen. De meesten vrouwen laten een bh hangend drogen, aan één bandje. Dit is heel slecht voor de bh, want zo loopt alle vocht naar beneden, waardoor het elastiek uitrekt.

2. In de droger

Je kunt je bh ook beter niet in de droger stoppen. Zowel de vele draaibewegingen als de hitte kunnen ervoor zorgen dat de cupmaat vervormt. Bovendien verliezen ze ook hierdoor elasticiteit. Hoe je ze dan wel moet laten drogen? Gewoon liggend.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Te weinig wassen

Veel vrouwen wassen hun bh bij lange na niet vaak genoeg. Bh’s zijn namelijk heel gevoelig voor bacteriën. Dat komt doordat de plooiing tussen de buste en buik en rondom je oksel vaak een warme, plakkerige omgeving is. Daarom zou je een bh om de twee, uiterlijk drie dagen moeten wassen.

4. Je propt 'm in een overvolle wasmachine

Nog even je favoriete beha in je al volle wasmachine proppen nadat je dit artikel hebt gelezen, niet doen! De cups van je beha’s kunnen hierdoor al binnen één wasbeurt hun vorm verliezen en dat wil je niet. Was ze liever met een klein wasje mee, het liefst in een waszakje, dan blijven ze mooi!

Dit wist je nog niet

Je hoeft je bh niet per se in de wasmachine te stoppen om te wassen. Je kunt 'm namelijk ook wassen met dít bijzondere keukenapparaat. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het kan echt!

Fotocredits

Headerfoto: Webandi - Pixabay  

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore