Liefde voor je huis

Zo zorg je ervoor dat je altijd een opgeruimd bureau hebt

13 januari 2022 07:02

Of je nu thuis werkt of op een kantoor; je werkt waarschijnlijk het beste aan een opgeruimd bureau. Toch lijken veel werkplekken elke keer weer te eindigen in een rotzooi. Met deze tips komt daar een einde aan en blijft je bureau voortaan een nette plek.

In een aantal stappen kun je je eigen bureau netjes krijgen én netjes houden; een 'clean desk policy' noemt men dat.

Stap 1: Zeg vaarwel tegen papieren

Waarschijnlijk bestaat de meeste rommel op je bureau uit papieren en boeken. Hier heb je er veel van en het ziet er ook nog eens behoorlijk rommelig uit. Verzamel dus alle brieven, kaarten, post-its, visitekaartjes en ander papierwerk en gooi of leg wat je niet meer nodig hebt weg. Alleen de belangrijkste werkgerelateerde papieren horen thuis op je bureau.

Stap 2: Heb je het echt nodig?

Ga bij alle spullen op je werkplek na of je het wel echt nodig hebt en of je er blij van wordt. Zo niet, dan hoort het niet op je bureau. Berg dus al die gekleurde pennen die je toch nooit gebruikt op en zet die lelijke mok weer in de keuken. Zo houd je meer ruimte over voor spullen die er wel toe doen.

Stap 3: Clusteren

Verdeel de overige items op in groepen en bewaar deze bij elkaar. Je kun ze vervolgens het best in afgesloten bakjes bewaren. Om het overzicht te bewaren kun je deze ook nog labelen, zodat je nooit lang hoeft te zoeken naar dat wat je nodig hebt. 

Stap 4: Snoeren wegwerken

Ook snoeren zorgen voor een rommelige look. Daarom is het wel zo fijn om deze zo veel mogelijk weg te werken. Bijvoorbeeld met kabelbinders. Daarnaast kun je ook de modem en stekkerdoos netjes wegwerken met behulp van speciale kabelboxen. 

Stap 5: Houden zo

Als je bureau eenmaal netjes is, moet je het natuurlijk ook zo houden. Zorg ervoor dat je alle items na gebruik weer in de bestemde bakjes doet. Gooi ook losse prulletjes meteen weg en bewaar papieren in een bak hiervoor.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: Alexandru Acea - Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore