Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Papieren zakdoek meegewassen? Zo krijg je alle pluisjes weer uit je kleding

Het overkomt iedereen wel een keer tijdens het wassen: je vergeet de zakken van je spijkerbroek te checken, waardoor je per ongeluk een papieren zakdoekje meewast. Het resultaat? Een broek vol witte pluisjes. Wat nu? Geen zorgen: de oplossing ligt gewoon in je medicijnkastje.

Aspirines

Het toevoegen van een of meerdere aspirines aan een warme handwas of de wasmachine doet namelijk wonderen. Binnen de kortste keren zijn alle pluisjes verdwenen.

Om dit trucje toe te passen kun je ervoor kiezen om vier aspirines bij de was in de wasmachine te gooien en het kledingstuk opnieuw te wassen, of om één paracetamol in een emmer met heet water te laten oplossen en de broek een paar uur te laten weken.

De tijd is afhankelijk van het aantal kledingstukken en de hoeveelheid pluisjes. De aspirine is in ieder geval niet schadelijk voor je kleding, dus dit trucje is volkomen veilig.

Droger

Mocht je het toch niet aandurven, dan is er gelukkig nog een methode om alle pluisjes uit je broek te krijgen. Zo kun je je favoriete jeans ook na het wassen in de droger stoppen. Zorg er dan wel voor dat je ‘m eerst goed uitklopt, zodat alle overtollige papieren stukjes uit de zak zijn.

Je zou hier ook een pluizenroller voor kunnen gebruiken. Gooi de broek daarna in de droger. In de droger zit een zogenoemde “pluizencollector” die zo goed als alle pluisjes verwijdert. Mocht nog niet alles weg zijn, kun je ‘m eventueel nog een tweede keer laten centrifugeren.

Let op: over het algemeen wordt afgeraden je spijkerbroek in de droger te stoppen, dus we raden aan dit alleen te doen als de eerder genoemde truc niet werkt of geen optie is. 

IJsblokjes

De droger is een wonderapparaat: je wasgoed is in no time droog, het wordt er lekker zacht van en je kleding kreukt minder. Maar wist je al dat het heel nuttig kan zijn om af en toe een paar ijsblokjes in de droger te gooien? Om deze reden moet je ijsblokjes in de droger gooien

Om
Lees ook:
Om deze reden moet je ijsblokjes in de droger gooien
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: