Ga naar de inhoud
Internet

Dit item in huis zou wel eens voor je storende WiFi-verbinding kunnen zorgen

Er is niks vervelender dan een storende wifi-verbinding terwijl je lekker aan het Netflixen, werken of gewoon aan het Facebooken bent. Dit kan veroorzaakt worden door veel verschillende dingen, maar het kan dus ook aan je lampen liggen?

Voordat je allemaal hulpmiddelen inschakelt, kun je misschien eerst even je lampen nakijken! Het klinkt gek, maar volgens Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI, voorheen Agentschap Telecom) zouden bepaalde lampen voor storingen van de WiFi-verbinding, radio en televisie kunnen zorgen.

'Slechte' lampen

De afgelopen jaren zijn we allemaal van gloeilampen naar duurzame led-verlichting overgestapt. Echter zijn die laatste juist de boosdoeners. Heb je veel van deze led-lampen in huis? Kijk ze dan meer even na.

Oplossing

Volgens Agentschap telecom ligt het vooral aan goedkope of niet goed aangesloten lampen. Ze adviseren om goede lampen in huis te halen, en geen goedkope rommel. Ook moet je de lampen door iemand laten aansluiten die er voldoende kennis van heeft. Let hierbij op de fitting en de bedrading.

Fotocredits:

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: