Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Tip van een ex-fietsendief: met dit trucje wordt je fiets minder snel gestolen

Woon je in de grote stad, dan is het je vast al meerdere keren overkomen dat je fiets gestolen is. Met of zonder kettingslot, het lijkt de fietsendieven altijd weer te lukken. Maar met deze simpele supertip van een ex-fietsendief is die kans voortaan een stuk kleiner.

Fietsendieven zijn meesters in het stelen van fietsen. Van simpele stadsfietsen tot snelle sportfietsen. Ze knippen ze moeiteloos los en verkopen ze weer door voor een paar tientjes. Maar niet wanneer je de volgende tip van Jonny toepast.

Ex-fietsendief

Jonny is ex-junk én ex-fietsendief. Hij heeft inmiddels al een paar jaar afstand gedaan van zijn oude leven en wil tegenwoordig graag proberen bij te dragen aan de maatschappij, zo valt te lezen op Sikkom. Daarom geeft hij je zijn supertip waarmee je kunt voorkomen dat je fiets wordt gestolen.

Dé tip: zet het ventiel op de juiste plaats

Jonny tipt: “Zet je ventiel bij je slot." Dus zo dat je slot tussen een spaak en het ventiel in zit. "Zo kunnen de fietsendieven je fiets moeilijk jatten zonder het ventiel te breken. Want ook fietsendieven houden niet van een lekke band.”

Fietsendieven blijken namelijk vaak de fietsenstandaard af te breken, waarna ze die tussen het wiel en het slot wrikken om zo het slot open te wippen. Het kost ze één tot tien minuten tijd. Maar wanneer ze zien dat het (gewone) slot naast het ventiel zit slaan ze ‘m bij voorbaat al over.

Fotocredits
Headerfoto: Tiffany Nutt - Unsplash
Foto 1: Sikkom

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Bron: Eigen Huis & Tuin