Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Waarom het slim is altijd kattengrit in huis te hebben (ook als je geen kat hebt)

Heb jij geen kat? Haal dan toch maar wat kattenbakvulling in huis! Je kan er nog veel meer handige dingen mee doen, behalve je kattenbak verschonen. Het is namelijk ook heel handig om geurtjes en vocht mee te verwijderen.

In de prullenbak

Het klinkt misschien een beetje vreemd om kattengrit in je prullenbak te doen, maar toch is dit niet zo’n verkeerd idee. Wanneer je wat kattenbakvulling onderin de vuilniszak strooit voorkom je namelijk vieze geurtjes. De korrels zijn namelijk speciaal ontwikkeld om vieze geuren en vocht te absorberen, dus ook in de vuilnisbak is dit een perfecte oplossing tegen vieze geurtjes.

In je schoenen

Iedereen heeft wel eens last van stinkende schoenen, wat vooral vervelend is als je je schoenen uittrekt. Om dat op te lossen hoef je alleen wat kattengrit in een pantykousje te doen en een nachtje in je schoenen te laten liggen. Het zuigt dan het vocht op waardoor je geen stinkende voeten meer hebt. Dit werkt overigens ook met baking soda! 

Stinkende
Lees ook:
Stinkende kattenbak? Zo ruik je 'm veel minder

Kattengrit in de koelkast

Komen er vervelende luchtjes uit de koelkast? Doe wat kattenbakvulling in een bakje of kopje en zet die een tijdje in de koelkast. Na een uurtje zul je merken dat de koelkast een stuk frisser ruikt. En ook deze truc werkt prima met baking soda. 

Telefoon redden 

Wanneer je telefoon in het water is gevallen en hier niet tegen bestand is, is er nog hoop als je kattenbakvulling in huis hebt! Stop je telefoon in een oude sok, bind hem dicht en leg 'm vervolgens onder in een bak met kattenbakvulling. Laat hem hier een nachtje liggen of tot er geen vocht meer te zien is. Hopelijk heeft de vulling al het vocht opgezogen en werkt je telefoon weer. Let wel: deze tip garandeert niet dat je telefoon het weer zal doen!

Fotocredits

Headerfoto: iStock

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: