Ga naar de inhoud
Huishouden

Wondermiddel: dit kun je allemaal met maizena doen

Maizena is hartstikke handig voor in de keuken. Voor soepen en sauzen wordt het al heel vaak gebruikt. Maar wist je dat het buiten de keuken ook een topmiddel is? Dit kun je namelijk allemaal doen met maizena:

Verwijderen van vetvlekken

Met een theelepel maizenapoeder verwijder je gemakkelijk vetvlekken uit je tapijt en meubels, vooral als het om een 'verse' vlek gaat. Wrijf een theelepel maizena op de vlek en laat het 15 tot 20 minuten intrekken. Pak dan de stofzuiger en zuig het poeder op. De vlek is nu een stuk minder! 

Ramen streeploos schoonmaken

Met maizena kun je ook gemakkelijk streeploos je ramen schoonmaken! Voeg een theelepel maizena toe aan je normale soepje en roer het goed door. Daarna kun je gewoon je ramen schoonmaken zoals je normaal doet, alleen houd je nu geen strepen over.

Hout laten glanzen

Je houten stoel en tafel kun je weer laten glimmen met een beetje maizena. Wrijf wat maizena op je houten meubel en laat dit 15 minuten intrekken. Daarna kun je het poeder gewoon wegvegen en je meubel glimt weer prachtig.

Een mooie vacht

Dit is een professionele truc voor katten. Met maizena wordt de vacht van je kat namelijk superzacht en ruikt die een stuk minder.

Extra zachte kleding

Voor extra zachte kleding kun je een mix van 5 milliliter water en een eetlepel maizena gebruiken. Doe het mengsel in een spuitfles en spray het over je kleding voordat je gaat strijken. Wedden dat je kleding dan lekker zacht aanvoelt?

Fotocredits:

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: