Huishouden

5 dingen die amper moeite kosten maar je wc wél een stuk schoner houden

17 september 2021 07:50 Aangepast: 17 september 2021 08:00

Kijk je altijd weer op tegen het schrobben van de wc? Door de volgende tips op te volgen, ben je hier minder tijd aan kwijt en houd je je wc een stuk schoner!

Schoonmaakdiva Marja Middeldorp, bekend van het televisieprogramma 'Hoe schoon is jouw huis?', geeft haar allerbeste tips voor het schoonhouden van je wc.

Tips om je wc schoon te krijgen en te houden

  • Neem elke dag je toilet even af. Je kan het best een paar keer per week de boel goed schoonmaken met schoonmaakazijn en allerreiniger. Als je het telkens een beetje bijhoudt, scheelt dat later veel schrobwerk.
  • Grote boodschap? Remsporen kun je voorkomen door -voordat je gaat zitten- stukjes wc-papier in de pot te leggen.
  • Leg geen droogbloemen en oude parfumflesjes bij het toilet. Het trekt stof en vuil aan.
  • Ook is een kleedje een no-go.
  • Doe altijd het deksel naar beneden als je gaat doortrekken.

Extra tips:
Wil je als vrouw naar een zo schoon mogelijk toilet in een openbare gelegenheid? Dan kun je volgens Middeldorp het best naar de kant van de mannen gaan: "Vrouwen zitten meer vanwege menstruatiegedoe. Het wc-papier belandt vaak op de grond."

Daarnaast heeft de schoonmaakster nog een - beetje dubieuze - laatste tip: doe je wc-borstel elke week in de vaatwasser om hem goed schoon te krijgen. (Wij kunnen ons voorstellen dat je deze tip liever overslaat..)

Een stijlvol toilet
Je wc mag dan wel spik en span zijn, wellicht kun je nog wel stylingtips gebruiken. Omdat het een kleine ruimte is, kunnen details al zorgen voor een sfeervoller geheel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe toiletrolhouder?

Fotocredits:

Bron:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore