RTL Wonen

11 dingen die ook gewoon in de vaatwasser kunnen

21 juni 2022 19:45

Dat de vaatwasser de uitvinding van de (vorige) eeuw is wisten we al. Superhandig als je de keuken snel opgeruimd wil hebben, maar ook als je bijvoorbeeld je lampenkappen of scheermesjes een douche wil geven..

Ja, dat kan dus. Er zijn voorwerpen die prima in de vaatwasser kunnen om eens goed gereinigd te worden. We hebben een lijstje met 11 van deze items verzameld, wassen maar!

Stoffer en blik

Met stoffer en blik kan je alles van de vloer opvegen. Zelfs die laatste restjes, hoe klein ook. Maar ja, hoe maak je dan je stoffer en blik weer schoon? Zet je stoffer en blik gewoon in de vaatwasser! 

Glazen lampenkappen

Naar verloop van tijd gaan deze onder het stof zitten. Afstoffen, poetsen en weer mooi glanzend krijgen. Kan je allemaal zelf doen, maar je kan hem ook voorzichtig in de vaatwasser zetten. Hij komt er glanzend schoon uit! Zet de lampenkap niet onderin maar op de middelste lade. 

Een pet

Een pet kan ook vies worden door het dragen. Zet hem vast met een wasknijper in je vaatwasser en hij is weer als nieuw!

Plastic speelgoed

Tja, dat speelgoed gaat het hele huis door. Het gaat mee in bad, het ligt op de vloer en het gaat zelfs in de mond van je kinderen. Geen overbodige luxe om het speelgoed af en toe een wasbeurt te geven. 

De deksel van je vuilnisbak

De vuilnisbak gebruik je de hele dag door. Geheid dat daar bacteriën op achterblijven. Zet hem in de vaatwasser en hij is tot in alle puntjes helemaal schoon. Ruikt ook meteen weer lekker fris. 

Het mondstuk van de stofzuiger

Het mondstuk van je stofzuiger gaat de hele vloer over. Al het vuil gaat er doorheen en daar blijft echt weleens wat achter. Zet het mondstok van je stofzuiger in de vaatwasser om hem eens goed schoon te krijgen.

Scheermesjes

Ook in je scheermesje kunnen veel bacteriën achterblijven. En natuurlijk restjes scheerschuim. Leg hem in je vaatwasser en hij is weer brandschoon.

Het bakje van je lenzen

Ook je lenzenbakje kan af en toe een opfrisbeurt gebruiken. Leeg deze in de vaatwasser en ze er eventueel een bakje overheen zodat ze niet de hele vaatwasser rond gaan. 

De douchekop

De douchekop schroef je heel makkelijk los van de slang. Neem hem mee in de vaatwasser en ook deze is weer aan het glanzen. Pluspunt: je vaatwasser neemt ook direct de kalkaanslag weg. 

De velgen van je autobanden

Deze dingen kunnen dus voortaan gewoon in de vaatwasser, maar let op: het is niet altijd even hygiënisch om het bij je ‘gewone’ vaat te doen.

Sponsjes, doekjes en je afwasborstel

Helaas kan niet alles in de vaatwasser. Vaak moet je nog wel even een pan afwassen met de afwasborstel. En er moet nog een doekje over het keukenblad. Wist je dat je daarna ook je afwasborstel, je spons en je keukendoekjes in de vaatwasser kan wassen? Zo heb je alles in een keer schoon. 

Miniatuurvoorbeeld
LET OP:

Deze 7 dingen mogen niet in de vaatwasser

Fotocredits:

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore