Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Dit is waarom je het beste met sokken aan kunt slapen

Geloof het of niet, maar om een bepaalde reden is het juist heel erg goed om met je sokken aan te slapen.

Je hebt mensen die het heerlijk vinden om met sokken aan te slapen en je hebt mensen die er niet aan moeten denken om met zulke warme voeten in bed te leggen. En dan heb je natuurlijk ook nog de twijfelaars: mensen die met sokken aan in bed kruipen en ze na een kwartiertje weer uit doen. Maar wat is nou eigenlijk beter? Met of zonder sokken slapen? Nou, er is één belangrijke reden waarom je in ieder geval wél met sokken aan zou moeten slapen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je met sokken aan slaapt, je sneller in slaap valt. Koude voeten kunnen namelijk een belangrijke reden zijn van het wakker liggen in bed. Volgens onderzoek zorgt het dragen van sokken in bed er namelijk voor dat er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd dat het tijd is om te slapen. Dit komt omdat je bloedvezels in je handen en voeten zo worden geopend, waarna je lichaam opwarmt om zo je lichaam voor te bereiden op het slapen.

Zachte stoffen helpen

Als je het koud hebt ben je van nature alerter en dus ook minder slaperig en wanneer je het wat warmer hebt word je juist slaperiger. Daarom kunnen warmere voeten er dus voor zorgen dat je beter in slaap valt. Maar… het ene paar sokken is het andere paar niet. Sokken van een zachte stof, zoals merinowol of kasjmier, zijn het meest geschikt. Maar let op: zorg dat ze niet te strak zitten, want dat is dan weer niet goed voor de bloedcirculatie.

Uiteraard betekent het dragen van sokken niet dé oplossing voor serieuze slaapproblemen, maar over het algemeen zorgen warme voeten er dus wel voor dat je sneller in slaap valt dan wanneer je met koude voeten in bed ligt.

Fotocredits

Headerfoto: Rafael Lodos - Unsplash

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!