Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Op deze plek kun je parfum beter niet bewaren (en bijna iedereen doet het fout)

Heb jij jouw favoriete geurtje op je dressoir, badkamerplankje of op het nachtkastje van je slaapkamer staan? Fout! Volgens een expert is parfum namelijk langer houdbaar als je het op een onverwachte plek in huis zet...

Parfum 2 jaar langer houdbaar

Niet alleen de parfum zelf geeft je een luxueus gevoel, het flesje is vaak ook een mooi accessoire in je interieur. Staat jouw favorietje parfumflesje in je badkamer of slaapkamer? Dan doe je het volgens Mark Knitowski van Victoria's Secret Beauty niet goed. Warme en lichte plekken zorgen er namelijk voor dat je geurtje minder lang houdbaar is. De intensiteit zal langzaam wegebben.

Waar je jouw Chanel No. 5 beter kunt bewaren? In de koelkast! Parfum moet je namelijk op een koele en droge plek bewaren. Door het flesje in de koelkast te zetten, verleng je de levensduur van je luchtje zelfs met twee jaar! Het allerbeste plaatsje is in de deur, aangezien de kans hier het minst groot is dat het té koud wordt (want dit is ook niet goed).

Aluminiumfolie

Vind je het niet zo'n fijn idee dat jouw geliefde geurtje tussen de kliekjes en flessen frisdrank staat? Dan kun je je parfum ook in aluminiumfolie wikkelen en in een afgesloten kast zetten.

Tja, je kunt op deze manieren niet elke dag genieten van het mooie flesje, maar het parfum blijft wél langer lekker ruiken! En is dat niet het allerbelangrijkste? 

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: Won Young - Unsplash

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!